Scott & søn….

Der var egentlig dømt kajak sammen med Peter K,men vi havde lidt misforstået hinanden ang tid så det blev uden Peter,men i stedet for en lille tur sammen med min søn. Planen var fra Humlum Camping/havn og til Grisetå odde.

Den lille Polo blev læsset med grej og kajakker og vi kørte mod vandet. Da vi ankom kunne vi se det var ved at trække op til regn/blæst og vi hoppede i vores tørdragter,de er ved at være liiiidt for varme til årstiden men vandet er jo ikke så varmt og skulle knægten ryge i vandet så er det dejligt at vide han i det mindste er sikker og ikke fryser alt for meget.

Vi kom på vandet og det var fra start knægten der bestemte farten,kan godt følge hans tempo og så er det uden min skulder brokker sig alt for meget. Den skal lige padles varm så køre det nogenlunde. Vi lagde kurs mod Grisetå odde og padlede stille og roligt,knægten med sin meget tillbagelænet stil og med det store smil på fjæset,tror virkelig han er ved at forstå hvorfor jeg padler i kajak ?

Smukt vand.

Det er noget sjovt vejr at padle i,det er lige fra masser af sol og næsten fladt vand til rigtig go vind og 25-30 cm hidsige hurtige bølger og total tordenagtige skyer,men de hurtige skift gjorde man skulle justere lidt på finnen hele tiden og det lære man jo af 😉 De første par km gik i fin tempo og jeg prøvede at justere finne og lære Tore hvordan man gør,hans kajak er også født med en og han bruger den sjældent, han er også for lille til at rigtig at kunne kante den og styre på den måde men han fik da justeret mange gange undervejs og fik en ide om hvordan den fungere i det blæst vi nu kom i.

En skam man ikke kan se smilet…han nyder det 😀

Da det er knægten der bestemmer var tempoet klart højest i starten og da vi var ca 100 meter fra grisetå odde ville han gerne i land for t slappe af og samle kræfter til hjemturen,så vi padlede mod kysten. Jeg har ikke sikker på han kunne klare strømmen ved Oddesundbroen så det må blive en anden gang vi kommer under den. Da Tore havde fået noget og drikke ville han lige teste hans tørdragt så han hoppede ud i vandet og plaskede lidt rundt…pludselig udbrød han “jeg tror den er utæt og der kommer vand ind” men jeg forklarede ham at det kan føles sådan når dragten bliver kold MEN han var sikker i sin sag. :-/

En flyder…ja altså knægten *G*

The Scott.

Efter et lille hvil var vi igen klar til hjemturen og nu med bølger skrå bagfra DET har altså aldrig været min kop te !! men det gik rigtig godt i den nye Scott,er virkelig forbavset over den “skide” kajak ? den opføre sig totalt anderledes på vandet men alligevel er jeg total tryg i den,den reagere noget “hårdere” på bølgerne og er ikke så følsom for vinden,det er helt sikkert pga den noget anden skrogform og finnen som holder styr på kajakken. Selvfølgelig skal jeg lige vænne mit til at kante den og få styr på den del så jeg kan kante noget mere,knægten mener jeg er ved at kæntre men det er jeg altså ikke,styre bare kajakken med kroppen.

Slapper af… 😀

Kan virkelig godt mærke efter 8 km hvor man har brugt kroppen,selvfølgelig maven og ryg/skuldre men også ben og sider,det skyldes helt sikkert man bruger kroppen MEGET mere når man ikke bruger ror ?

Turen var igen en fed oplevelse i den ny kajak,men ikke mindst med sin dejlige søn der var godt brugt efter lige under 8 km på vandet. Han skal nok få nogle km i armene så han kan komme med på tur til sommer,det er ihvertfald planen at tage en forlænget weekend sammen med ham og senere en endags tur sammen med Ida og ham. Og det bliver helt sikker i den nye Scott og Sveriges ture til næste år bliver helt sikker også i en ny kajak…den er bare faaaaantastisk.


Posted in Kajak, Tur by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *