Kajak og Trangia tosser…..

Weekenden skulle bruges til lidt Outdoor hygge og da vi allerede for over en måned siden havde planlagt TBO13 (Trangia Burn Out 2013) som skulle foregå i Silkeborg ved vandet. Der havde dog været lidt frafald pga den meget dårlige vejrudsigt MEN det skulle vise sig at den blev gjort til skamme for vejret var der intet i vejen med hele weekenden.

Det blev endelig fredag og bilen blev pakket med kajakker,grej og kæresten. Det var første gang hun skulle prøve kajak og hun var liiiiidt spændt på hvordan det skulle gå,men jeg var nu ret sikker på det nok skulle gå rigtig fint. Vi ankom til “De små fisk” ved Sejs og fik båret grej ned til telt pladsen kunne vi se at vejret ikke havde afholdt folk fra at campere,der var masser af telte og folk der sov i shelter. Der blev pakket ud og teltet blev sat op og vi kunne slappe af i solen,jo jo der var nemlig masser af sol og en behagelig temperatur…det tegnede godt.

Vi havde lige en halv dag alene inden der kom folk fra Trangia gruppen så vores “TBO base camp” kunne komme lidt på plads,der var en masse mad der skulle på køl og en bunke grej der skulle have en plads i teltet og når man har 2 Trangia og en BiosLite og en grill som der skulle findes plads til og jeg var jo ikke den eneste,for de andre havde jo også en masse grej og med med og på kort tid lignede det jo nærmest en lille afdeling at øko grønt butikken og en display hjørne med Trangia grej MEN hold nu op vi skulle nok få en god første aften.

TBO Camp Day 1

Kajakkerne blev smidt tæt på teltene og vi kunne slappe lidt af inden maden skulle laves,det skulle bare være noget nemt ! men først skulle der bare slappes af og hygges lidt med en kop kaffe og lidt hygge sammen med kæresten. Vejret var lige til Trangia hygge og vi fil lavet lidt go mad og ville bare nyde aftenen og kravle tidligt i soveposen og gøre klar til en laaaaaang hyggelig dag med en flok Trangia Tosser og et par kajak nørder 😉 Så den stod på ren hygge og efter en kop god Irish Coffee smuttede vi ned på broen for at se den smukkeste solnedgang. Bagefter var det i soveposen for at være frisk til en lang og spændende dag med en masse nye folk.

Solnedgang

Lørdagen var tilegnet Trangia og vi ventede på der ville dukke folk op omkring middag,men Peter havde også inviteret et par af hans kajak venner som vi skulle på tur med og jeg havde egentlig lovet kæresten at padle i kajak og for hende var det første gang det skule prøves. Vi kom lidt sent igang og lige inden vi trådte i vandet så kom de første der havde tilmeldt sig TBO 13 og vi ville lige lidt på vandet inden vi skulle kokkerere lidt,det passede fint for de skulle lige finde grej og gøre klar.

Flere Trangia “Tosser”

Vi ræsede mod søen og hoppede i kajakken…øhhe næsten alle,kæresten skulle lige  have justeret kajakken så hun sad godt og var klar til første gang på vandet i en kajak. Et lille puf senere sad hun på søen og var igang med at lære at padle kajak og man må jo sige hun lære hurtigt for efter en lille km var der kommet godt glid i kajakken og der var næsten ikke noget usikkerhed at spore,teknikken var også kommet rimeligt på plads og hun kunne holde tempoet og følge med os andre. Må nok indrømme at jeg var meget overrasket over hvor let hun lære og hvor godt hun egentlig lagde sig ud med vind,bølger og både.

Efter små 4 km i med vind og med strøm vendte vi om og padlede mod udgangspunktet,vi viste jo der var nogle der ventede på os. Man må sige at det bare gik super godt når man tænker på det var første gang hun var i kajakken. Det blev lidt hårder km tilbage til TBO Camp pga de noget anderledes forhold.

The return

Da vi kom tilbage var der allerede gang i madlavningen og der var drysset flere folk til,det var fedt at der var ved at komme flere fra gruppen,der blev skiftet fra kajak til Trangia. Vi fik en hurtig snak og vi kom hurtigt igang med at lave mad. Det blev fra min side 2 retter,svenskpølseret med mild chilli i og en pastaret med bønner. Imens vi lavede mad gik snakken omkring gruppen og det forskellige vi havde lavet og man må sige der er meget vi kan lære af hinanden. Der blev lavet alt fra suppe til kager og vi var først lige kommet igang med retterne…uha det tegnede godt 🙂

Der kommer flere og flere til.. 😀

Timerne gik og der blev virkelig nørdet grej og opskrifter,snakken gik og imens dryssede der flere til fra Trangia gruppen og der kom flere og flere telte op i Camp TBO 13. Rune og jeg skulle lige se på andet end Trangia så vi pillede lidt ved hinandens “udstyr”,jeg ville se den omtalte Hony Stove i titanium og han ville gerne se BioLite Stove,begge varmer egentlig på samme måde og man kan lave mad over åben ild med “brænde” man selv finder i skoven/fjeldet.

Hony Stove Vs BioLite Stove.

Der skulle så laves aftensmad efter grejet havde gået på “omgang” og nu skulle grillen på min BioLite stå sin prøve,jeg fik skåret nogle gode bøffer ud af et stykke kød Peter havde med,kæresten og “Le Dit” fik skrællet og snittet frugt og grønt. BioLite Stove incl grill blev der fyret godt op under og Peter fik gang i hans  kuglegrill, ja ja vi ved godt det IKKE er Trangia men der skulle jo laves gode bøffer og de skulle GRILLES..basta.

Flame Grilled Steaks

Food.

Rundt omkring i TBO Campen blev der lavet masser af mad,lige fra indisk inspireret retter til pølser og uanset hvad der blev lavet så smager mad der bliver lavet ude meget bedre når man har været aktiv hele dagen,når man er i naturen skal maden også laves i naturen BASTA. Tror godt at selv om der var nogle der blev væk pga vejrudsigten,men alligevel var vi stadig en godt potion op mødte og alle har med garanti haft en super fed dag. Aftenen blev afsluttet med hygge og lidt drikkelse med % i…. Nå ja og de obligatoriske Mars Mellovs over ilden MUMS.

Mars Mellows in the making..

Kravlede lidt tidliger i soveposen fordi jeg syntes kroppen var ved at være træt efter en masse god mad og frisk luft. Jeg har allerede planlagt en ny TBO i 14 dog med lidt ændringer,ikke fordi der skal være mulighed for at nyde det,men mere fordi jeg syntes vi skal smage hinandens lækre retter og en dag er bare for lidt til at se mulighederne for at lave mad.

Alt i alt har det været en fantastisk weekend sammen med kæresten og gode venner,Life Is Great og så er det jo bare med at nyde det fuldt ud…Tak for en fantastisk weekend.

 


Posted in BioLite Stove, Grej, Kajak, Trangia, Tur by with 2 comments.

Comments

 • Christian Hansen siger:

  Hej

  Kan du anbefalse at købe produkterne her:

  http://www.friliv.dk/resultat/trangia.aspx

  Mvh Christian

  • Outdoorfreak siger:

   Nu får jeg en side KUN med Trangia når jeg ser dit link ? Så spørgsmålet er jo lidt generelt ?
   Kunne jo spørge dig hvad du vil lave af mad ? Til turmad(tørkost til kogt vand) er det meget overkill,til en enkelt gryderet med råvare hjemmefra er det et dyrt sæt til det alene og lidt et overkill,men skal du koge vand til past eller kaffe,lave mad og stege/bage så har du brug for et Trangia sæt 🙂
   Du skal huske på at det er tit pengene værd at opgradere lidt og få et sæt med gas og non stick pande. Personligt er jeg glad for mit hårdanodiseret sæt fordi når jeg er på fjorden er saltvand ikke så hård ved det.
   Men er penge ikke et problem ville jeg købe Jetboil Sumo og en pande….det er pt min favorit når jeg er på tur 😀

   Mvh Outdoorfreak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *