JetBoil “the first look”

Jeg har længe gået og tænkt på at købe mig en JetBoil,men der er aldrig kommet længere end til at låne en til test,og de gange har jeg altid ærgret mig over den virker lidt “flimzy” den virker ustabil og løs i låsen når den står på brænderen.

Men den nye model har en trefod til gasdåsen og en piezo tænding så man bare kan tænde uden lighter eller tændstikker. Og da de var på tilbud og man kunne spare små 200 kr  så var det bare at bestille den og få den hjem til test. Valgte en JetBoil Flash fordi mængden af vand passer til de fleste dry meals og nok vand til et par store kopper kaffe. Begge dele er mere end rigeligt på dags ture i kajakken eller med i skoven når man lige skal have lidt varmt at drikke.

Pakke størrelsen er lidt større end min Optimus Weekend HE, JetBoil er bare mere handy og meget lettere at samle,dog er begge er udstyret med “vafler/ribber” under bunden til at overføre varme til selve koppen og så er JetBoil udstyret med neopren omkring koppen for at isolere selve koppen for varmetab.

JetBoil sammen pakket.

Syntes at den “nye” model er lidt mere fiks end de tidlige modeller og at kvaliteten er blevet lidt bedre,og så er der kommet en del mere farver til så “tøserne” også kan få deres egen model og ønskede farve. Jeg syntes selv at den camo model er rigtig fed og passer lige til mit “humør” og grej stil 😉

Når JetBoil er samlet er den ikke så vild høj og med den nye tripod står den bare fast og virker ikke usikker. Og der er også kommet en “dims” med så man kan bruge andet end JetBoil koppen og bruge feks gryder fra Trangia eller andet grej man lige har liggende. eneste ting jeg ikke bryder mig om de har lavet op er den manglende si i låget så man kan hælde vandet forsvarligt fra. Ved ikke om de er på andre modeller,så den kun på den gamle model jeg har lånt flere gange. ?

Klar til brug. Det tager ikke mange sekunder at gøre den klar.

Har prøvet at vise  størrelsen ved siden af de andre stormkøkkener jeg mest bruger og det er ikke den helt store forskel,men vægten er dog den mest åbenlyse forskel på de tre,BioLite er den tungeste og næstefter kommer Trangia og lettest er JetBoil og egentlig er vægtforskellen ikke den afgørende faktor fordi de mest bliver brugt på mine kajakture.

Det mest brugte grej(BioLite & Trangia)

Sammenpakket er der næsten ikke den store forskel og så alligevel,formen er lidt anderledes når vi snakker Trangia men det er pga gryderne ? Og stadigvæk er Trangia det jeg bruger mest på mine ture og det har det været de sidste 20 år.

Sammenpakket.

Glæder mig til rigtig at komme ud og teste min nye JetBoil og afprøve simple opskrifter,for jeg kan ikke lige se hvordan man kan lave de samme retter som på Trangia ??

Opskrift:

Low Country Jetboil (med rejer)
Ingredienser:

1 lille bage kartoffel (skrællet) 3/4 kop frosnemajs,5- 10 frosne rejer,2/3 kop røget medister eller krydrepølse 1 tsk Old Bay krydderier(eller HP sovs)

Sådan gør du:
Skær bagekartoflen i omkring 8-10 stykker. Skær 2/3 kopfuld medister/pølse.Bland i fryseposen rejer, majs og Old Bay krydderier(eller HP sovs). Luk posen og bland,. Hæld 2 kopper vand i Jetboil PCS og hæld indholdet i. Tænd Jetboil og lad koge i 13 minutter på lav blus. Det vil tage omkring otte minutter før det koger. Sted låget på PCS og dræne overskydende vand. Hæld indholdet i PCS skålen.
Velbekommen


Posted in Grej, JetBoil by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *