Den lille ny skal på vandet(Scott Kayak by Seabird)

Nu havde vi vente alt for længe på vores Scott kajak,3 uger over “lovet” ankomst ? Men det har været hele ventetiden værd.Fredag den 17 maj ankom containeren og vi kunne hente kajakken efter middag engang. Det blev en lang dag og vente,for det ikke skulle være løgn havde jeg også weekendvagt !! Jeg tog chancen og tog lidt tidliger fri og hentede begge unger og vi kørte samme sekund jeg kom hjem,kajakken SKULLE bare hentes vagt eller ej!!

Vi ankom lidt over kl 17 og kunne se de havde haft travlt hos Surfline,kun den ene kajak var pakket ud og klar til kvalitets tjek. Peter gennemgik den første kajak imens jeg pakkede den anden kajak ud,man kunne godt se at kvaaliteten havde fåat et løft,samlingerne var rigtig flotte og forstærket med kulfiber/kevlar på indersiden,finishen var der intet at sætte en finger på,den var bedre end på de første LV og MV modeller vi havde set et par måneder tidligere

Shott Hv Hybrid.

 

Nr 2 kajak blev gennemgået og der blev heller ikke fundet fejl på den,alt i alt eg flot stykke kvalitets arbejde fra fabrikken. Det så ud som om de havde løftet cockpitkarmen 3-5 mm i forhold til de tidligere modeller og det var rart at de havde hørt på kritikken fra de første havde prøvet de første der kom på markedet.

Vi fik betalt kajakkerne og læssede dem på den lille Panda og da vi købte 2 blev der også plads til en lille rabat og vi kunne alle forlade Surfline med et smil og store forventninger til den nye Scott HV. Vandet nærmest skreg efter kajakkerne da vi kørte forbi vandet lige efter Vinderup.

Panda’en godt læsset.

Der skulle gå et par dage før vi kunne komme på vandet,arbejdet skulle passes og jeg havde jo vagt :-/. Vi aftate omkring middag Pinsedag ved Kleppen. Jeg pakkede “Æ Polo 13” med kajakken og kæresten tog alle ungerne med til stranden hvor hun ville se os padle i den ny kajak. Vi klædte om og hoppede i kajakken,for mig var det første gang UDEN ror ?? havde dog siddet meget kort i et par stykke og prøvet dem på vandet men har aldrig følt jeg have nok kontrol over kajakken men denne gang var jeg tvunget til at bruge finne/skeg. De første pagaj tag i vandet var overraskende lettet og jeg skulle lige finde ud af hvordan skeg/finnen skulle justeres. Det var let at give den for meget eller for lidt og her snakker vi cm når den skal justeres i forhold til vind og vand. Alt var nyt når man skulle padle og kajakken havde HELT andre bevægelser end jeg har været van til,kajakken har jo en meget hård form i forhold de kajakken jeg ejede og havde prøvet . Kantning har ALDRIG været min stærke side men det føltes noget lettere i den nye kajak og efter et stykke tid på vandet havde jeg sådan i grove træk fundet ud af skeg/finne indstillingen og kantningen var ikke på plads men det var noget man i det mindste kunne bruge.

Kan bare ikke få mine arme ned 😉

Det blæste ca 7 s/m og der var små skarpe krappe bølger skråt ind på stranden og normalt var det ikke lige min kop te men det gik forbavsende godt. Jo flere padltag jo mere fortrolig blev jeg med kajakken og jeg blev sq pludselig glad for min kajak,fik fornemmelsen af rigtig kontrol i en kajak det var FEDT FEDT FEDT…. kunne næsten ikke få mine arme ned af begejstring for den nye Scott fra Seabird. Glæder mig kun til at komme på vandet igen 😀 😀

Afslapning. Vi kan kalde øvelse i balance 😀

Det var næsten trist at skulle i land,kæresten og ungerne ventede på stranden og aftensmaden skulle jo snart laves snart,men det bliver fedt at komme på vandet igen og få mere teknik i kroppen og lære hvordan man rigtig justere skeg/finne,jeg kan ihvertfald mærke jeg har brugt mine mavemuskler og muskler i siden meget mere end jeg normal gør på en kajak tur. Jeg har ikke fortrut et sekundt jeg solgte min Nordsea og købte en Scott,den er bare SÅ meget bedre og reagere præcis som jeg ønsker en kajak skal,jeg har nu meget mere styr på kajakken og det er selv med min ret dårlige teknik,fremtiden kan kun blive bedre på vandet,ror er godt men skeg/finne er bare bedre når man får styr på teknikken,måske er det kajakkens lidt “hårde” form og skeg/finne der bare er bedre,uanset hvad er det bare den kajak jeg har haft mest føling med.

2 x Scott fra Seabird.

I like the new Scott A lot… 🙂

Wuuhuuuuu…. Me amd my Scott Hv.


Posted in Kajak by with 13 comments.

Comments

 • Bensen siger:

  Har også købt en Scott MV.
  Jeg er 1,82 høj, og kan slet ikke få de lårstøtter til at virke.
  Har afmonteret dem.

  hvad er din erfaring, og hvad har du gjort.

  bedste hilsner
  Bensen
  Surfer og kajakroer (Wannabee)
  http://www.bensens.dk

  • Aksel siger:

   Hej.

   De fungere heller ikke optimalt for mig og når jeg padler om vinteren tager jeg dem helt af. Har set en der har lavet huller i mellem de originale huller og kan derved justere lidt mere. Ved ikke om det er en løsning for dig. Alternativet er at lave nogle i skum og lime dem på karmen.

   Mvh Aksel

 • Bensen siger:

  Tja, noget kunne tyde på, at jeg er nødt til at lave noget selv.

  Du har ikke tilfældigvis et billede at hvordan man kan gøre det.
  Kan du i øvrigt bruge lårstøtten der medfølger? Synes den sidder helt tåbeligt (og enste brok over kajakken)

  Mvh
  Bensen

 • Michael Dreves siger:

  Altså, hvor jeg glæder mig tilat få min Scott HV eftre at have læst med her.

  Er I stadig tilfredse ?

  hilsen michael

  • Aksel siger:

   Hej…

   Ja det er stadig en fantastisk kajak og du fået en fantastisk kajak til pengene…du kan godt glæde dig.

   • Michael Dreves Beier siger:

    Dét gør jeg også 🙂 Den ankommer i morgen – hvor jeg ikke er hjemme. Men weekenden lover rimelig vind på Øresund, som der er jeg ret sikkert at finde 🙂

    Tak for svar 🙂

    hilsen Michael

 • Michael Dreves siger:

  Tak for svar Aksel 🙂

  Jeg glæder mig til weekenden. Min Scott ankommer i morgen hvor jeg ikke er hjemme. Men lige i disse dage, så er det vel også værd at vente på vind som er under 12m/s 🙂 Weekenden bliver vist et godt tidspunkt 🙂

  -michael

 • Michael Dreves siger:

  Så kom jeg på vandet i min nye, røde, Scott 🙂

  Jeg sejlede den i 8-10 m/s i Øresund og det gjorde den helt og aldeles fremragende. Jeg havde ror på min gamle kajak, men brugte det aldrig, så det var rigtig godt med en finne som gav en masse stabilitet i bælgerne. Jeg synes lårstøtterne fungerer fint for mig, men een ting synes jeg er meget uhensigtsmæssigt, og det er den forbybning som der er lavet bag sædet. Den er udformet så vandet ikke kan komme helt ud når kajakken tømmes og der ligger omkring 1L vand og skvulper. Det er træls. Hvad mon en god løsning på det er – bortset fra en svamp 🙂 ??

 • Aksel siger:

  Det er jeg glad for at høre at du havde en god første gangs oplevelse 🙂
  Jeg oplever ikke så meget vand,måske en ½ liter max ?? Jeg har pådget at dagslugen (den mellem dine ben) ikke er helt tæt ? om det er pga slid det ved jeg ikke,men prøver at give den noget fedtfri “lube” som jeg også giver min tørdragt.

  Mvh Aksel

 • Harald siger:

  Hei! Skal kjøpe scott kajakk men er så usikker på om jeg skal kjøpe en mv eller hv. Klarer ikke bestemme meg. Jeg er 1.90 høy og 95 kg. Kan noen hjelpe??

  • Aksel siger:

   HEj…

   Du vil sagtens kunne være i en MV og den vil nok passe dig bedst af de 2,jeg er lidt mindre og tungerer og har en HL men kunne nok godt være i en MV,men jeg valgte til sidst en HV for at være sikker. Benplads er der nok af i begge kajakker så det burde ikke give dig problemer.

   Mvh Aksel

 • John siger:

  Hej Aksel
  Jeg er i tvivl om jeg skal købe en Scott MV eller HV. Jeg er 185 og vejer ca 100 kg. Har du nogle gode input?😁
  Mvh. John

  • Aksel siger:

   Jeg vil nok i dit tilfælde vælge en MV..
   Der er ikke voldsom forskel og har du pallet før og hsr lidt erfaring vil en MV bestemt ikke føles klaustrofobisk

   Mvh Aksel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *