4 timers test af Biolite Stove+hygge

I et anfald af “galskab” beordrede jeg ungerne i tøjet for vi skulle bare ud !!! Det blev til en masse “jamen far” “se lige vejret” “der er ingen sol” “er det hagl far” …meeeen jeg stod fast VI skulle ud og hygge i shelter og teste grej og spise middagsmad.

Vi dvs jeg havde beslutte mig for et af mine ynglings shelter i nærområdet Engborg sø shelter,meget tæt på Resen(ved Struer) og da vi ankom var der allerede “gæster” de var igang med at gøre klar til at fiske i søen. Vi havde godt nok set flere fiske men ingen der har fanget noget de gange vi havde været der men vi fik da lige en kort snak inden de smuttede til søen.

Shelter med bålsted,borde og bænke incl 12 sovepladser.

Som det første blev BioLite tændt op i,og da det havde stået ned med slud i 20 min var tørt brænde en opgave der krævede sit,men der blev fundet en pæn lille bunke. Den smule fugt træet havde fået gav tydeligt udslag i ret meget røg under opstarten,men når der var flamme så var den 99% røgløs og summede bare derud af. Har set flere opstart af BioLite og de fleste skriver 5-10 min for at få “grønt lys” til at oplade en evt mobil,men jeg oplever ca 2 minutter fra flamme til jeg kan lade min mobil ?? Ca 5 min fra jeg tænder op i den.?! Det er bare en fryd at høre den svage summen og vide at der laves næsten røgfri ild og strøm til gps/mobil/lygte 😀

Burn baby burn

Ungerne syntes nu alligevel det var dejligt at komme ud og nyde det lidt,de havde jo bestemt vi skulle have æbleskiver og varm kakao,det er nærmest en klassisk “ret” når ungerne skal vælge noget og så er det dejligt nemt for mig. Jeg havde også taget med til at lave pasta og kødboller men det var ikke lige det de havde lyst til så det blev pakket væk igen. Vores “gæster” havde fanget den første ørred og de blev tilbudt en kop varm kaffe/kakao og hurtig gik snakken. Det er så befriende at møde nye mennesker der også nyder udelivet og det er så ligemeget om det er lystfiskere,jægere,kajakroer eller Trangia tosser 🙂

De smuttede ud og fangede flere fisk og kom ret hurtigt tilbage,kunne godt se at min lille orange summende ting der stod flammer op ad vagte interesse og snakken faldt hurtig på min BioLite og kan jo kun give ham ret i at den er “genial”. Selvfølgelig havde jeg også min Trangia med på turen og den stod med en lækker hvæsende lyd og varmede vand til kaffe/kakao. Vi fik tændt op i bålstedet og fik hurtig varmet shelteret op og imens summede BioLite bare videre,der skulle stoppes med jævne mellemrum nyd pind på for den skulle køre optimalt,det er ikke helt forkert at man skal putte nyt på for ca hver 5 min for ikke den skulle brænde ned,prøvede med tykker gren stumper for at se om det virker bedre SØRME jo om det ikke var bedre dog med et lille minus man skal helst køre med blæseren på HI for at det brænder optimal og på Lo giver den lidt røg fra sig,kan dog ikke udelukke om træet var lidt mere fugtig end det første jeg brugte ?? Men længere tid mellem optankningen var der helt sikkert.

Easy… Knægten nyder det nye legetøj 😉

Small fire Vs Big fire and som food

Efter at have fyldt på BioLite i en lind strøm begynde der at tegne sig et billede af ladetid og forbrug !! Helt præcise tal kan jeg ikke give, da jeg under de næsten 4 timer brugte min telefon til video,billeder og Facebook men den lader mellem 8-15 % på 40 min brændetid,måske mere hvis jeg lader telefonen ligge og oplade. Efter 3 timer var der aske/kulrester i synlig grad og effekten aftog tydeligt og det blev svære at holde den igang MEN den opladede under hele testen.

Ungerne hygger MAX 🙂

Da den blev kold fik jeg tømt resterne af aske ud og det svarede til en lille håndfuld men når man tænker på hvor meget der er blevet fyldt i den over de små 4 timer så er jeg overrasket over den utrolige lille mængde aske der er tilbage i selve brændkammeret. Så overall er det en lidt mere seriøs test af denne lille fantastiske alternativ til min Trangia og solcelle oplader,ikke mindst fordi jeg virklig syntes den fungere ganske godt og levere varen,den har en ok vægt,den er nem og bruge,brænder meget rent,koger vand på kort tid og som en bonus kan den lade en enhed som feks gps eller telefon. Eneste downside er prisen på 1300 Dkk men på den anden side koster det at være først og med på det nyste grej 😉

Større stykker træ..!

We just love flames,the smell and the sound ..

Selvfølgelig kommer der en mere uddybende test når jeg har haft den med på flere ture i løbet af sommeren,vi var jo ikke i shelter for at teste alene,men også for at hygge med mine dejlige unger,og ja vi havde tid til masser af hygge og snak med “gæsterne”…. 😀


Posted in BioLite Stove, Shelter, Test, Trangia by with 2 comments.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *