Son,Sea & Salt

Egentlig havde jeg truet min 12 årige knægt længe med at skulle på vandet mens det var koldt,men sikkerheden kommer først. Så da vi fik et super tilbud på en brugt tørdragt så var der ingen undskyldning for at blive på land 😉

Hvis han skal med på en kajak ferie langs kysten så skal han have nogle kilometer i armene og planen er at han kan tage en etape på 20 km på en dag,kun med 2 pauser så vi har muligheden for at tilbagelægge en mindre strækning og stadig opleve det at overnatte på stranden eller shelter og lave mad over bål(Trangia/BioLite)

Østerstrand så ud som en mulighed for vinden var svag og der er at langt stykke kyst med meget lavt vand,Peter var klar og kom før os,vi havde jo dobbelt så meget grej og pakke ned MEN vi var dog i vandet ved 13 tiden som aftalt. Der var godt nok ikke så meget vind men bølgerne var da ret gode fordi de ruller ind på lavt vand men det var jo bare en udfordring og Peter havde jo pænt styr på de støttetag fra forleden..*G* Var nu mere nervøs for knægten,han kommer jo ikke så meget på  vandet i den kolde del af året,men det så nu ud som om han havde været i skarp træning for bølgerne rørte ham ikke og så måtte vi se om målet på 6-7 km var for meget??

Der nydes 110%

Vi satte kurs mod stranden og det var knægten der satte tempoet og jeg må nu sige det gik SÅ meget bedre en forventet,tørdragten holde ham varm og tør,bølgerne var intet problem,kunne bare smile og nyde denne oplevelse med ham. Nu længere vi nåede jo mere stolt var jeg..selvfølgelig skulle kan lige en tur ind i grødisen bare for at mærke hvordan det var,han mente godt nok det var hård at ro i stift vand.

Stift vand !!

Det blev til 1 km,2 km og da vi nåede 3 km spottede vi et stykke strand hvor vi kunne komme i land,selvfølgelig havde jeg taget min Trangia med for vi skulle jo have lidt og varme os på. Det blev til flere kopper kaffe og varm kakao til knægten. Inden vi skulle padle retur havde knægten set en lille ø et godt stykke fra stranden og den ville han lige padle over til på vejen hjem. Vi pakkede sammen og padlede mod Struer igen,knægten skulle se øen og jeg fulgte med på afstand,jeg syntes at han skulle have lov til at “udforske” på egen hånd 😀 for det er jo en del af oplevelsen at give lov og styrke lysten til at opleve imens man padler.

Pause.

Øen udforskes ?

På turen hjem gik kan lidt kold og så kunne vi passende lige træne lidt,så jeg hæftede en flydeline på knægtens kajak og jeg satte den fast på min flyde vest,trak ham modstrøms i et godt stykke tid,det gav knægten lidt tid til at oplade lidt kkræfter til det sidste stykke hjem og mig lidt træning i at trække en,fornemmelsen er jo lidt en anden end hvis man ikke trækker en…så det blev prøvet med stor glæde for os begge.

Vi nåede op på 7 km og knægten havde fået sin “vinter” ilddåb med både koldt vand og padle i is/grødis og fornemme det er lidt noget andet at være på vandet når det er vinter. Men det var til stor glæde for os begge at vi kom på vandet og vi nød turen 110%,vi gjorde nemlig noget sammen,noget der ikke kræver strøm,taster eller andet end bare os to.

Stolt far og glad søn…Life is great.

Jeg kan ihvertfald sige at jeg er MEGA stolt over at have en knægt der har lysten og bare kaster sig ud i det,og vi kan nyde en så fantastisk ting som det at padle sammen,han gør mig ufattelig glad og stolt.

Stolt knægt….


Posted in Trangia, Tur by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *