Venø rundt

Vil man se sæler og fugle er Venø stedet,er der der næsten garanti for at se sæler på turen. Venø efterskole har til huse på øen og der kan man om sommeren se mange elever i vandet enten i kajak,kite,kano eller vindsurfe. Øen er også et yndet mål for de mange kajakroer i området og det er ikke mindst pga de mange sæler og den meget indbydende tur rundt om øen. PAS PÅ FÆRGEN i sommerhalvåret sejler den fast hver 20 min dvs hel,20 over og 40 over !!! I vinterhalvåret er det hver halve time dvs hel og halv!!

Turen er på ca 21 km og kan være lidt en mundfuld hvis det blæser eller der har været vind længe og vandet er blevet presset ind i fjorden,så kan stømmen være lidt hård ved færgelejet. Vil man ikke tage udfordringen kan man nøjes med at tage læsiden og padle det halve af øen og tage til norsiden og få et glimt af sælerne. Når vi snakker sæler så er der næsten garanti for at se dem OGSÅ i ret stor antal,de gange jeg har været rundt har jeg aldrig set under 30 sæler,padler man stille og lader sig drive mod dem kan man komme helt tæt på. Sælerne kommer gerne inden for 5 til 10 meter hvis man sidder ude på vandet og forholder sig roligt,et fantastisk syn at se så mange sæler omkring sig.

På vej mod den ret store koloni af sæler….

Masser af sæler

Sælerne bliver tæt på når man forholder sig rolig og ikke laver larm,og det er et fantastisk syn at se alle de hoveder poppe op over alt.

Sælerne i vandet

Herunder kan du se turen rundt om Venø.


Posted in Tur Beskrivelse by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *