Jegindø rundt

Jeginø er en af Limfjordens perler,og en af de øer jeg kender godt. Er kommet på øen siden midt i 80’erne men kun de sidste par år i kajak.

Turen rundt om øen er ca 21 km og byder på meget varieret natur,lige fra flade sandstrande og høje skrænter,dyrelivet er som i det meste af Limfjorden og det er ikke sjældent man møder masser af fugleliv og sæler. Vil man fiske kan man med fordel have en line bag kajakken, og muligheden for en ørred er der. Gider man fiske “rigtigt” burde man kunne fange fladfisk eller sild(september-december)hornfisk(april-juni) når det er sæson for det.

Turen rundt kan være vandeskelig på grund af strømmen,især nord spidsen kan vise sig barsk med overraskende store bølger og stærk strøm også selv om det er rimeligt rolig vejr. Når man skal under dæmningen kan være lidt spændene,her kan der ind i mellem blive presset en del vand igennem og strømmen skaber lidt udfordrene forhold hvor man skal padle hårdt for at komme i gennem,eller måske lege i strømmen.

Nedenfor kan du se turen,og vil man overnatte ligger der et shelter i nærhed af havnen eller ved lige efter parkeringspladsen lige når man kommer over dæmningen (højre side).

Jegindø

 


Posted in Tur Beskrivelse by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *