Skivefjord incl overnatning

Ferien skulle udnyttes lidt,Peter og undertegnet ville tage en tur på vandet og det blev Skivefjord. Vi ville padle langs fjorden i roligt tempo for at se hvordan skulderen ville klare det og nyde den smukke natur,det minder ret meget om Silkeborg med skov helt ned til vandet og lækre bålsteder. Området har inden for ret mange kilometer et par primitive overnatnings steder med mulighed for at slå telt op eller sove direkte på græsset,vi valgte et uden shelter og bålplads men en der lå MEGET tæt på vandet.

Vi havde selv vand, telt og Trangia med så vi havde ikke brug for den “luxsus” som Shelter plads med bålsted giver. Skulderen havde det ok de første kilometer,jeg havde valgt at bruge min Werner Little Dipper da den er mest skånsom pga det mindre blad så kunne jeg altid skifte til Werner Carmano senere hvis det gik fint.

Vejret var super fint og vi så masser af fugle liv (måger,skarvfiskehejre,and) men ikke en eneste sæl ?? ved faktisk ikke om der er mange sæler i Skive fjord men mon ikke der er en del. Vi var ikke de eneste der havde fået ideen om at bruge Skive fjord 😉 for der var et væld af større og mindre speedbåde :-S som man undertiden troede ejede fjorden! heldigvis var den også en del sejlbåde som kom langsomt frem i den svage vind. 

Sjovt nok så vi ikke en eneste kajak på vandet i den tid vi padlede ? og det kan ikke være pga vejret,for der var nærmest ingen vind, kun små bølger og +27 grader i luften  og vandet ca 16-17 grader. Peter mente at onsdag aften var klubaften så vi skulle nok forvente at se en del turkajakker senere på aftenen.

I horisonten kunne vi skimte den udvalgte teltplads så det ville ikke vare længe før vi fik kaffe :-D,vi “anløb” stranden og gik få meter til en lækker næsten nyslået plæne hvor der sagtens kunne være 6-7 mindre telte. Vi valgte et lækkert jævnt område og slog teltene op,mit Robens Small Dreamer blev slået op på 6-8 min og Peters telt…øhhe Coleman..kan ikke lige huske model ?? skulle op for første gang “in nature” og man kunne tydeligt se det var første gang men alligevel gik det fint,den kom da op på næsten samme tid som mit og når man tænker på den skule være let at slå op pga indbygget stænger så burde det jo også gå let.

Da vi kom ret tidligt afsted var det jo blevet tid til noget middagsmad og Trangiaen blev fundet frem,der blev lavet en god potion Krydder kartofler med cocktailpølser1*(opskrift følger) og en kop kaffe,imens kunne vi nyde det gode vejr og den smukke udsigt. Her fik jeg så muligheden for at teste min Therm-a-rest stol og liggeunderlag…og for S**** det er ren luxsus at sidde i stolen nyde sin mad, istedet for at sidde på jorden,jeg burde have købt en for lææææænge siden. Da maden var spist blev der vasket op og Peter og undertegnet kunne ligge i solen og nyde livet,det er FANTASTISK bare at sidde og snakke imens naturens “soundtrack” køre stille i baggrunden….skrig fra en måge,en ko muh’er i det fjerne,insekter der summer omkring,vinden der høres svagt i græsset og bølgerne der glider op over sten og sand..THIS IS LIFE.

Peter havde ret DET var klubaften i den lokale kajakklub,for der kom pludselig liv i fjorden, små grupper af turkajakker kom glidene forbi og sjovt nok så vi ingen der kom retur…??? :-/ men vi så nogle drenge på SUP boards  2*padle lidt frem og tilbage,de havde godt styr på det. Eneste “fjolser” vi så var 5 drenge der havde bundet 2 kanoer sammen og monteret en alt for lille motor,kun 2 af dem havde redningsveste på og de var langt ude på fjorden,motoren alene kunne nærmest ikke drive dem frem så de måtte padle for bare at komme frem. Personligt syntes jeg det var noget vovet med så usikkert fartøj så vi holdte godt øje med dem så længe vi kunne se dem.

Den store potion friske luft gav appetit så vi besluttede at spise tidligt aftensmad så igen blev Trangia’en fundet frem og for det skulle være nemt en dåse med Spaghetti Napoli og en lille dåse med Cocktailpølser pluds lidt ekstra krydderi for at fjerne “dåsemaden” sjovt som dåsemad smager fantastisk når det bliver lavet ude eller det gælder faktisk næsten alt mad 🙂 Opvasken blev igen klaret og jeg kunne sidde og rode lidt med GoPro og min mobil,lige lave en opdatering til Facebook og sende en sms til kæresten. Resten af aftenen skulle bare nydes fuldt ud og pauserne mellem vores samtaler blev længere og længere,jeg sugede stilheden ind og indåndede livskvalitet i store åndedrag.

Det var blevet tid til at hoppe i soveposen,kunne mærke trætheden ligge tungt over kroppen,skulderen var ok men jeg kunne mærke at den var blevet brugt,heldigvis var der ingen smerter i den og det var jo gode tegn. Jeg fik taget liggeunderlaget ud af stolen og fik pustet lidt mere luft i den. Det skulle blive sjovt at mærke forskellen på min “gamle” liggeunderlag og min nye Therm-a-rest, umildbart var der en stor forskel men det skulle natten jo kunne vise. Fik sat et knæklys i loftet på teltet og slukkede mobilen og lukkede mine øjn…ZZzzzzzZZzzz

Wow…det var en mega behagelig nat,sov næsten lige så godt som hjemme i sengen, vågnede kun en gang fordi jeg havde sovet med teltet åben og kun med myggenettet lynet ned,så kold dis/havgus havde lagt sig tungt omkring teltet,så jeg måtte lige op og lyne oversejlet ned for resten af natten. Faktisk vågnede jeg til lyden af Peters Trangia,han var ved at lave morgenkaffe så jeg måtte jo også ud af posen !! Solen var kommet op og man kunne allerede mærke den varmede godt. Det var tid til lidt morgenmad,det blev til en banan og energidrik. Vi pakkede sammen kort tid efter og det dugvåde telt blev pakket. Det var stadig tidlig morgen og snakken om nattens søvn var igang,Peter mente han skulle have et liggeunderlag magen til den jeg havde købt for han havde været vågen flere gange og jeg havde sovet som en sten. 

Turen tilbage til bilerne gik ret nemt for strøm og vind(det der var) hjalp os hurtigt retur,denne gang mødte vi et par kajakker og vi hilste pænt godmorgen og fik en venlig hilsen retur,lige inden vi nåede bilerne kom der en havkajak som kom MEGET kystnært,en halv meter længere inde og hav havde padlet på stranden. *G* Vi kom i land kort tid efter og vi kunne begynde at pakke bilerne med det grej vi havde med,imens gik snakken om turen og hvad vi skulle næste gang. Egentligt var turen en super tur men desværre er den danske sommer ikke lige den bedste i år så jeg/vi håber på en super sensommer hvor weekenderne skal udnyttes til flere weekendture.

*1 Krydderkartofler: Et glas kartofler,krydderi efter eget valg(hvidløg,origano,chilli,salt,peper) 3 Spsk olie. Vandet hældes fra og kartoflerne skylles et par gange,krydderi og olie kommes i glasset og det rystes til olie og krydderi er jævnt fordelt. Holdbarhed ca 1 dag neddrs i kajakken. Tilberedes ved svag varme i gryde eller pande indtil kartoflerne er gyldenbrune,tilsæt evt en dåse cocktailpølser eller bacon.

*2 SUP  Stand Up and Padle,et bredt brædt man står op og padler på.

 


Posted in Test, Tur by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *