De første indtryk af Vaude Bivi Tent.

Tros min relative store størrelse har jeg købt noget småt ??

Er blevet ejer af et Vaude Bivi Tent,den korte beskrivelse er at det er et telt i sovepose størrelse og meningen er at man kan smide sig over alt og lægge sig i ly for regn og vind. Er så småt igang med at få mit grej til at fylde mindre og dermed også veje mindre og med 3/4 længde liggeunderlag,en lille letvægts stormkøkken (Primus Weekend HE) og nu mit lille Bivi tent.

Vaude har lavet flere enmands produkter men jeg faldt ret hurtig for denne model pga de gode anmeldelser og en fornuftig pris,planen var når jeg kom hjem fra ferie at finde en tilbud og købe den,men jeg var lidt heldig at finde en brugt som havde været i brug få gange. Så jeg måtte igang med at maile og sende penge og info så jeg kunne få den hjem og da jeg ikke var hjemme når pakken kom måtte jeg få den sendt til en alternativ adresse.

 

De første indtryk !

Ufattelig så lille en pose kan indeholde et “telt” pakke størrelsen er ikke ret meget mere end en liter mælk og den vejer mindre ca 910 gram.

Posen indeholder 3 stænger,6 pløkker og selve teltet. Kvaliteten virker ganske god og stængerne er i en god tykkelse og solide,pløkkerne er meget lette og nok noget for korte til at “bide” rigtigt i sandet,men det skal stå sin prøve senere på året. Teltet er meget let at slå op,det tager ca 5 min så kan man kravle ind og sove hvis det ikke var fordi underlag og sovepose først skal ind.

Og nej der er ikke meget plads !!! men det er jo også meningen med det hele,det skal fylde lidt og vejer mindre. Det er lige før man kan ligge bag kajakken uden at man kan ses og dermed ligge uforstyrret ?

Når man ligger i bivi teltet føles det ikke klaustrofobisk,der er god plads til ansigt og skulder,med lidt god vilje kan man godt ligge på siden eller vende sig. Med udluftningen i begge ender er der en ok ventilation men i direkte sol bliver der hurtigt varmt og derfor er skygge nok en fordel eller i de køligere måneder.

Er uheldet ude kan den jo nemt bruges som nødshelter !! og når min skulder er kommet i orden håber jeg at der bliver tid til en ordenlig test, på en lille tur med overnatning på stranden.

Info:

Åndbart oversejl med et vandsøjletryk på 7.000 mm. Bund vandsøjletryk på 5.000 mm. Bivien måler 220 cm. i længden og er 60-80 cm. bred. Højden i hovedenden er 50 cm. Vægt 910 gram.

Yderligere info kan ses her–> http://www.eventyrsport.dk/bivi.html


Posted in Grej, Test by with 2 comments.

Comments

  • Keld siger:

    Småt er godt, brugt er endnu bedre. Har selv haft kig på den, virker som et perfekt valg til en hurtig overnatning på stranden (mon ikke den kan undgå at blive kategoriseret som telt, så det er helt lovligt at sove i den på stranden). Glæder mig til at høre om dine erfaringer med den.

    • Outdoorfreak siger:

      Det er et telt hvis man skal tro loven,men jeg er kun smidt af en strand en eneste gang for at overnatte og det var pga nogle der havde anmeldt mig ….men politiet var venlige og bad mig flytte 100 meter ned af stranden så de “gamle fjolser” ikke kunne se mig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *