Venø rundt 22 km

6.49 skrev jeg en sms til Søren om han var klar til Venø rundt,men der skulle gå 40 min inden jeg fik svar,”henter dig kl 8″ Så var jeg sq lidt på den!! lagde stadig i sengen og “gassede” den og jeg sprang op og fik hurtig noget havregryn med rosiner og et stort glas vand.

Spurtede ned i kælderen og pakkede grej sammen til turen,klokken var nu 7.49 og så var  jeg var 98% klar til at blive hentet. 8.o3 kom Søren og vi fik læsset min kajak på hans Wv transporter og vi kørte mod Venø,som ligger 5 km fra Struer.

Vi var i vandet ca kl 8.30, og på vej mod færgelejet snakket vi om der var sæler eller om vi var uheldige? Pludselig kom der et sælhovede op 10-15 meter fra os og turen var lige begyndt,det tegnede godt 🙂

Vejret var fantastisk,masser af sol og næsten ingen vind,vi gled lydløst gennem vandet og snakkede om hvor heldig vi er,fordi vi har så meget god rovand inden for relativ kort afstand.Inden vi runder Venø besluttede vi at gå i land og nyde en bid brød,snakken gik om vi nu mødte sæler,for skulle det være, ville det blive inden for den næste kilometer eller to.

Vi rundende pynten,og der 1½ km lagde der en hel masse sæler,vi kunne ikke se hvor mange men der var sæler,vi havde mest af alt lyst til at råbe helt vild af glæde,men vi skulle være stille for at komme helt tæt på,vi gled stille gennem vandet,det var næsten ren Bubber og BS, for Søren skulle tæt på så jeg kunne tage et billede af ham og sælerne..LOL

10-15 meter fra sælerne gik de alle i vandet,og de lagde lige på den smalle pynt og kikkede nysgerrigt på de 2 “underlige” væsner,de var ikke synderligt bange for os,egentlig er det heller ikke så underligt,for der kommer en del kajakker rundt om Venø,vi tog lidt billeder og padlede med et stort smil videre,men en stor oplevelse rigere fik vi nærmest fornyet kræfter,snakken gik og vi gled hurtigt gennem vandet,solen stod højt og der var ingen vind og bølger,det kunne nærmest ikke blive en bedre tur.

Lige inden Venø havn gik vi i land og tog resten af vores medbragte mad,snakken gik og vi så sejlbåde glide forbi,dvs de kom nærmest ingen steder,vi kunne uden problemer sejle hurtigere end dem. De sidste stykke var lidt ubehageligt,der var en del speedbåde der kom hurtigt gennem færgelejet og vi var ikke sikre på de så os,men et par gange tog de farten af og drejede væk fra os,vi krydsede sejlrenden og nærmede os færgelejet,krydsede ved færgen i go stil,450 meter senere var turen forbi,det havde været en fantastisk tur,sæler,sol og nærmest ingen vind og bølger,turen kan på det varmeste anbefales og jeg er sikker på vi skal på sæl safari igen.

Sæler ved veno from asc on Vimeo.


Posted in Tur by with 2 comments.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *