Mit nye tur telt, Robens small dreamer

Jeg har på mine første ture brugt mit 3 personers Coleman Phad X3,som er indkøbt til jeg kan have mine børn med på tur,men teltet er lidt i overkanten når man er alene afsted.

Derfor har jeg indkøbt et nyt og mindre telt,det er mindre i både størrelse og vægt, et Robens Small Dreamer. Teltet opfylder umildbart mine behov,lav vægt,solidt,vandtæt og en form der kan klare en del blæst.

Pakkestørrelsen er ganske lille og vægten på ca 2.5 kg kan helt sikkert sænkes med 3-500 gram hvis man bruger alu pløkker i stedet for de medfølgende “stål” pløkker.

Teltet kan jeg kun sammenligne med mit gamle Coleman telt,og det virker som om der er lidt mere “kvalitet” eller rubusthed over det,ikke fordi Robens virker dårlig,det er bare lavet i lidt tynder materiale og når man er van til “det gamle”.
Robens virker slet ikke så tosset når man tænker på det koster ca 1/3 af Coleman teltet og læser man på nettet om Robens er det godt telt og et af deres ret sælgende telte.
Så hvis specifikationerne holder er de 1000 givet meget godt ud.

Indvendig er teltet ret gennemtænkt,tørresnor,ovenlys vindue samt en del ventilations muligheder og der er ret god plads til 1 person,men skal man sove 2 som teltet er beregnet til, kommer man til at ligge tæt, MEGET tæt.

Udvendig er teltet til at gå til,2 alu stænger som er farvekodet og en god stak pløkker som desværre øger vægten en del,teltet kunne sættes op på under 10 min (minus pløkker)


Posted in Test by with 10 comments.

Comments

 • Peter siger:

  Ser mega godt ud Aksel. 🙂

 • Jean Jensen siger:

  Ærgerligt at der nu er en masse pløk-huller i parketten…

 • bo siger:

  kanon side tror jeg skal have dig til at hjælpe mig med at lave en hjemme side en gang

 • Lasse siger:

  Hej Aksel
  Har du en anmeldelse af dit Coleman telt, jeg har kig på en lidt mindre udgave af samme mærke.
  Mvh. Lasse

  • admin siger:

   Hej Lasse.

   Jo jeg har da lidt info på min “gamle” hjemmeside om selve 3 pers modellen,her er et par link.
   http://kajak-axel.blogspot.com/2011/04/de-frste-indtryk-af-teltet.html
   http://kajak-axel.blogspot.com/2011/05/silkeborg-friluftsfestival-aka-camp.html

   Ikke fordi teltet er dårligt SLET IKKE,men det eneste der taler for Coleman er den gode apsis,og hvis du skal på tur og du godt kan undvære apsis’en på den måde Coleman har lavet den, så vil jeg helt sikkert vælge Robens Small Dreamer mest fordi den er noget mere vandtæt og vejer mindre og kvaliteten virker noget bedre. Nu ved jeg ikke om det er til trekking eller kajak du skal bruge teltet til men begge telte er på hver sin måde super gode telte og man får meget for pengene,dog er Robens min favorit(og det billigeste)

   • Lasse siger:

    Ok, det er et Phad x2 til 100 pund i England, jeg har set på, skal bruges sammen med Seabird Northsea, faldt specielt for apsisen.

 • Percy Lundstrøm siger:

  Hej Aksel

  Jeg er selv ejer af et Roben Small Dreamer, og er udemærket godt tilfreds med teltet. Du har ret i, at der ikke er ovenud meget plads i teltet, men til trods for det har både min kone og jeg sovet i teltet. Det var en hyggelig oplevelse, og vi havde faktisk nogenlunde med plads. Det problematiske ligger i, at man skal over hinanden når man forlader teltet. Derudover har jeg kun ros til overs for mit lille telt, som til fulde opfylder mine behov. Særligt når man direkte samligner kvalitet og pris…..fortsat god fornøjelse

  VH-Percy 🙂

  • Outdoorfreak siger:

   Hey Percy

   Ja det er et fantastisk godt lille telt til prisen,og det overgår mit 3 pers Xphat fra Colemann,så ja det er mit favorit telt…*S*
   Mvh ASC

 • preben dyrehauge siger:

  hej har et robens small dreamer til salg

Pingbacks & Trackbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *