Tagtelt og tilbehør……

Minus 4 den første nat….

Sidste år da jeg købte tagteltet var planen egentlig ikke at købe andet end en ekstra madras for at få lidt mere comfort når man ligger men det er det ikke rigtig blevet til,dog er der kommet en topmadras til som nok ikke bliver der da den fylder og ikke kan være i tagteltet når den skal lukkes !!
Der er kommet lidt mere til siden sidste år og hvorfor så det..??Grunden til der er komme mere til er for at få mere plads også når det regner eller hvis der er brug for lidt skygge når solen står lige på og så er det jo at vælge hvad der er vigtigst !?

Ud fra det synspunkt at de fleste ture nok mest bliver taget om sommeren så er skygge jo en fordel og sidder man længe ude så falder duggen jo også på et tidspunkt,madlavning kan foregå under noget og skal man sidde er der jo også plads til det.
Så en markise blev valg Nr 1 fordi den dækker de fleste behov på turene.
Prisen er jo også til at overkomme på ca 2100 kr for en markise på 2×2 meter og den giver utrolig meget “plads” til at sidde under og så kan den foldes ud på få minutter.

Test opsætning og justering…

Det geniale ved netop Gordigear markisen er at den er selvstående dvs. at der er support under og ben monteret så når den slåes ud så står den uden hjælp,ja der findes andre modeller der “hænger” uden ben men med support fra rammen, dog har jeg valgt den fra da jeg syntes de må være skrøbelige for vind og muligheden for at sætte et teltrum under markisen vil give problemer også.
Så det blev den valgte model og den fungere som forventet..

Som den skarpe læser nok har set så blev det til lidt mere end bare en markise !!
Der blev tilkøbt et Annex fordi sommeren egentlig godt kan være lidt våd og når man nu var til Ferie for alle i Herning Messecenter så kunne jeg jo lige så godt bestille den til at blive leveret der når markisen også kom dertil ?

Annexet er et “ad on” til at sætte under indgangen under selve tagteltet og giver et tørt opholdssted hvor man kan sætte sko,tøj osv og er det rigtig dårligt vejr så kan du opholde dig andre steder en bare i tagteltet og med det danske vejr kunne det jo godt blive tilfældet !!
Ydermere så er der mulighed for at have ekstra sovende i annexet da den giver denne ekstra plads og er man kun 2-3 personer så kan man også sidde der med et lille bord og stole og spise/opholde sig.

Sammenlignet med 1 liter mælk…

Fordelene er jo til at se men der er jo også ulemper,den fylder en del og den vil jo derved optage en del pakkeplads i bilen !!
Hvis man bare lige skal bruge en halv dag på et spot så kommer annexet ikke op(tror jeg ikke)da den tager lidt tid at montere og sætte fast,først skal tagtelt coveret af og så skal anexxet i samme rille og lynes på også mangler man lige at sætte plykker i jorden,men er man på samme spot et helt døgn eller mere så er den en fedt supplement til tagteltet.

Syntes selv at jeg er ved at være godt med og kan på den måde klare flere muligheder når vi snakker det danske vejr og både annex og markise kommer til sin ret når man får så mange muligheder i de to tilføjelser og jo annexet koster jo også men jeg syntes de ca 2700 kr er helt klart pengene værd.

Jeg høre tit folk sige…du skulle have købt en campingvogn øøhh…nej det skal jeg så ikke for jeg har meget mere frihed og kan komme steder en jeg ville have kunne med en campingvogn og friheden i at kunne komme ned at de små veje og finde de lækre spots er netop meningen med tagtelt.!?

The full setup…

Det totale setup koster og der kommer jo lidt mere til efter som man drager sig nogle erfaringer efterhånden og jo der er mere i vente men ikke noget der kommer til at ses på det totale setup,for mig er jeg jo vand til efter mange år i naturen feks hængekøje eller shelter ture at jeg har alt grejet til turene men når man er flere afsted så kræver det også lidt andet udstyr og det kommer jo hen ad vejen.

Herunder kommer der lidt priser på mit setup og et dansk forhandler link hvis du vil vide mere.
Tagtelt model ERT01 Pris 10.942 kr
Annex model ESSo1 Pris 2662 kr
Markise model CA20 Pris 2115 kr
Priserne er incl moms dog uden fragt,dog valgte vi selv at hente tagteltet på Sjælland sidste år.

Link til den danske Gordigear finder du HER


Posted in Tagtelt, Test, Tur by with 4 comments.

Comments

 • GItte siger:

  Jeg er simpelthen super nysgerrig på hvordan tagteltet ser ud, indeni. Især når det er slået op med annex. Vil du dele det på et tidspunkt?

 • Brian Fatum siger:

  Hej Aksel.
  Tak for en god info omkring tagtelt.
  Vi overvejer at investere i et men har læst på en anden side at der var problemer med vand på madrasserne når teltet blev slået ned i/efter regnvejr. (Er ikke sikker på om det er samme fabrikat.)
  Hvad er din erfaring med dette. ?
  Hilsen Brian

  • Aksel siger:

   Jeg skal ikke kunne sige hvad andre fabrikater har af problemer men jeg har ikke oplevet vand på madrassen når den bliver slået sammen våd ?
   Har efterhånden slået den sammen mange gange våd,men slår du den ikke op og den står våd i flere dage så kan der godt opstå fugt,men det gælder dem alle.

   Mvh Aksel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *