Biolite Basecamp ,de første indtryk……

Det er efterhånden en del år siden at jeg havde set mig godt lun på en Biolite Basecamp,men årene gik fordi jeg egentlig var tilfreds med min Biolite Campstove med grill som fulgte mig i flere år på mine mindre ture hvor hyggen og ikke længden af turen var i centrum.
Den klarede snilt et par gode bøffer og lidt bagte kartofler og ikke mindst strøm til min mobil .

Jo jo der er mad under alt den røg.. 😀

Biolite har været en ganske fin “turmakker” og har klaret det fint tros dårlige anmeldelser så har den klare jobbet hvis man gad bruge tiden på at fyre i den.
Tiden var inde og jeg fik en god pris på en ny Biolite Basecamp og så var det med at få den indkøbt og testet inden der er bilferie i Sverige til sommer,campstove modellen er helt sikker for lille både til madlavning til 3 personer og bestemt også til at holde strøm på mere end 1 mobiltelefon.
På en lille hygge tur skulle Biolite Basecamp stå sin første prøve…!!!!
Det er bestemt IKKE en man vandre med da vægten er i den tunge ende da den vejer ca 8 kg men med en koge/stege overflade på hele 33.6 cm i diameter så kommer der ikke til at mangle plads.

First flame..

Optændingen er som i de fleste rocket stoves og når den kommer igang så er der knald på og stort set røgfri forbrænding. Den kan stort set sammenlignes med Petromax ft33 når den bruges som rocket stove alene og mængden af pind er ca den samme,det er overraskende lidt der skal bruges i forhold til hvor meget varme den giver.
Biolite har så den fordel at du kan lukke for at spjæld så den spreder flammen og du har en grill overflade i stedet for at “hotspot” i midten og det gør den super anvendelig til madlavning.

Opladningsdelen har jeg ikke været inde på og bliver som de andre Biolite`s testet grundigt inden jeg vil udtale om hvor effektiv den egentlig er når man er “off grid” og om den står til måls med det de opgiver ??

FOOOOD…

Det blev til en omgang bacon burger og da det var første gang blev det ikke helt perfekte,man lige skal lære varmefordelingen og styre ilden lidt så man kender de notoriske hotspots Biolite har på deres grill produkter.
Ud fra første test er der meget at lære men også meget at se frem til på de næste ture og om maden bliver godt,hvor meget træ der skal bruges til madlavningen og selvfølgelig om den kan lave strøm …

Følg med næste gang hvor jeg går lidt mere i detaljen og et MUST HAVE når man har en Biolite Basecamp…


Posted in Biolite Basecamp Stove, BioLite Stove, Petromax ft33 by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *