Kaffe hygge og turmads test.

Tænkte lige at det frostklare vejr skulle udnyttes til noget så jeg pakkede om formiddagen en taske og lidt grej til noget bålkaffe og test af turmad.
Slog det op i Facebook gruppen For os der bruger Trangia,JetBoil,MSR,BioLite,PowerPot,Bål… for at se om der var andre der ville med i skoven ??

Vinter smuk skov.

Vinter smuk skov.

Tasken var pakket med det mest nødvendige og med min Primus multifuel som backup,skoven var jo våd fra alt den regn og frosten havde ikke tørret meget på det omkring læggende træ,der kunne helt sikkert findes træ nok til 1 pers og lidt mad, men vi var 3 der skulle have varm mad og drikke !! Så vi slæbte lidt brænde med fra den nærliggende stak som lå overdækket.

Standart til turene er altid min fjellduk som isolere mod kulden når vi sidder eller til at tage om sig hvis det bliver for koldt,det blæste slet ikke og det var frostklar så i denne omgang skulle fjelldukken bruges til at sidde på.. Kulden var heller ikke noget problem for der skulle saves og kløves lidt til bålet og vi var lidt heldige at dem der havde brugt shelter pladsen (Hornet,Klosterheden) havde efterladt lidt brænde og nogle aviser,så vi fik hurtig startet et lille bål og det varede ikke længe før der var varmt vand til kaffe.

The fire.

The fire.

Turen er for en teenager træls for det er bare ikke til at overkomme og knægten ORKER det ikke og finder masser af måder at slappe af på..*G* det er ikke fordi han ikke vil med eller hader at komme med ud,det er nok mere bare det med man skal bevæge sig der er uoverkommeligt…!!

The kid.

The kid.

Da kaffe og kakaoen var serveret kunne jeg jo lige så godt teste min hjemmelavet turmad og se hvor meget de 2 potioner egentlig fylder. Først skulle det lige tilsættes kogende vand og stå i ca 10 min inden det skal koge lidt inden det er færdig.Imens kunne jeg lige koge en pose ris så det hele var klar på ca samme tid. Så var det jo heldig at jeg kunne se at mit tidligere DIY projekt(pot cosy) virker efter hensigten…………….og det gjorde den,fantastisk at selv i frost vejr at den kunne holde så meget på varmen.

Da risen var ved at være klar satte jeg lige det hjemmelavet turmad over bålet så det lige kunne koge med de sidste 5 min.
Når det hele var færdig skulle det bare blandes sammen og vi var klar til at spise,godt nok havde jeg beregnet 2 potioner men kunne se det var 2 STORE potioner og der var nok til os tre. Mere overraskende var det at den helt vegetariske ret smagte så godt at både kæresten og knægten spiste det uden at sige det manglede noget eller på nogen måde forslog ændringer,så den måtte jo være perfekt 😉

Maden er snart klar.

Maden er snart klar.

Må indrømme jeg godt kunne bruge lidt mere krydderi feks chilli eller ligende for at lave den til en vinter ret men alt i alt er det faktisk en super tur ret jeg fik lavet og den er langtidsholdbar fordi den ikke indeholder kød eller andet let fordærvligt,regner med at ved stue temperatur at det kan holde i måneder hvis det er vakuum pakket…:-)

Nu er der jo heller ikke noget som mad lavet på bål,det både smager bedre og er meget mere hyggeligt at sidde med,det er rigtig slow food making ,bålet gør  bare noget som ikke kan gengives i et køkken.

Bålmad er go mad.

Bålmad er go mad.

Efter maden drak vi resten af kaffen og pakkede så småt sammen,det blev til små 4 timer i skoven med hygge og test af mad.
Dog blev den gode stemning lidt ødelagt af en “tosse”  der nærmest sprang ud  fra hans indkørsel som ligger på den grusvej (som er offentligt),,han mente vi kørte for stærkt…øhhe ,,,jo jo vi kørte vist 34-35 km/t og der er en ANVISNING der viser 30 km/t..meeen ren lovmæssig må vi køre 50 km/t ???
Han ville diskutere så jeg rullede vinduet ned for at høre om han seriøs mente det..JEP og han ville melde mig til politiet..!!! FEDT… da der så kom en bil mere(som kørte hurtigere end vi havde gjort) på den smalle vej drejede jeg lige ind på hans indkørsen SÅ gik han amok og skreg at vi var på privat grund.. jeg gik ud og bad ham slappe lidt af…men han blev bare mere og mere tosset. Bad ham slappe af igen, og han kunne da lige tage nummeret på bilen så han kunne melde mig… Da jeg så høfligt bakkede ud af hans indkørsel så sagde jeg at han også kunne tage mig for at køre uden sele..DET ville han også og melde mig for meget mere ??… jeg tog selen på og og kørte hjem,sidder venter nu på politiet…..  🙂


Posted in Bushpot, DIY(gør det selv), Test, Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *