Dry bagning “in the woods”

Har tidligere bagt både brød og kage på Trangia og her er sprit rimelig ok men jeg tager ikke sprit med når jeg nu bruger gas og når man bruger gas er det svært at få fuld kontrol over et helt lav blus.
Trangia har ikke gjort det helt nemt at simre uden man VIRKELIG har tålmodighed med at justere med bitte små nøk hele tiden,og justeringer skal der til fordi gassen ikke har helt konstant tryg pga forbrug og nedkøling.
Derfor ville jeg lige prøve at bage i min nye Bushpot og med min Primus Omnifuel som jeg virkelig er blevet glad for,den kan justeres super nemt og den kan virkelig simre når man har brug for det.

Klaskede hurtig noget færdig kagemix sammen og fyldte det i en lille springform (11 x 5 cm) pr erfaring ved jeg den kun skal fyldes 1/3 for at den kan bages rigtig uden at blive brændt inden den er færdig.

Klar parat bag...

Klar parat bag…

For at få lidt afstand til bunden af springformen,satte jeg en lille spiral af folie i bunden af bushpotten(ca 2 cm),det gør at det ikke brænder så let på og at varmen letter kan komme omkring hele formen og derved bage næsten som en almindelig ovn.
For at holde så lavt et blus på Primusen måtte der en vindskærm til og da den kom på så kunne jeg yderligere skrue ned så der var rimelig kontrol på bageriet. Det varede ikke længe for man kunne dufte chokoladekagen også selv om det blæste en del,folk i de andre haver må virkelig undre sig over jeg året rundt laver mad ude om det er bål,grill eller på noget udekogegrej så er der tit noget “over” som lige skal prøves..*G*

Bageriet :-)

Bageriet 🙂

Har aldrig prøvet t bage i en “micro” springform før og jeg kan se at varmen virkelig drøner op gennem keglen i midten ?? og derfor fik kagen en lille sort skorpe netop der,det må være fordi at der kommer supervarm luft op da brænderen står lige neden under.
Resultatet er jeg ganske godt tilfreds med og på 10-12 min er der friskbagt kage til 2 når man er på tur,det bliver da ikke mere luxsus.
Springformen er forresten købt i Imerko til 49 kr for 1 stk ,der følger også en alm bund med hvis man ikke vil bruge keglen. Formen passer fint i selv den lille Trangia gryde så der er ingen undskyldning for der ikke kan bages brød eller kage på turen 🙂


Posted in Bushpot, Primus, Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *