Bushbox XL Combo

Jeg har ind i mellem været frustreret over størrelsen på min pocket stove,den er ok til en kop vand der skal varmes eller en lille hurtig ret men mængden af træ der kan fyldes på giver ikke en fornuftig opvarmning til ret meget mere en opvarmning af vand.

Så jeg surfede nettet tynd for at finde et godt og solidt alternativ,der er godt nok en masse forskellige størrelser at vælge i mellem og modeller der overstiger min fantasi. Der er de helt små “micro stoves”som på ingen måde er praktiske og den mere brugte “pocket stove” som vejer og fylder minimalt og så er der en gængse “stove” der ligeledes findes i sjove former og eksotiske matrialer,men man kommer ikke uden om “XL Stoves” som virkelig findes i giga størrelser som også kan blive upraktiske på tur,det er nærmest et bål i en kasse..!!!

Uha uha.... Stoves i alle størrelser.

Uha uha…. Stoves i alle størrelser. (Kilde nettet)

Syntes personligt det kan være svært at finde den rigtige og da jeg havde et par krav til hvordan den fungere så kan man ret hurtig sortere ca 50% fra fordi de bare ikke er praktiske. For mig var det vigtig den kunne stå stabilt og kan håndtere både små gryder/kopper og mindst klare en 2½-3 liters gryde uden det kommer til at virke faretruende ustabilt.
Efter en masse overvejelser og youtube kikkeri så syntes jeg Bushbox XL virker som noget af det bedste i den store klasse og så er jeg ret vild med den “bare” kan foldes ud på sekunder 🙂

Størrelsen afskrækker på ingen måde dog er vægten på ca 800 gram lidt i den høje ende men man får også en stove der på alle måder kan klare alt fra helt små kopper og til de ret store gryder uden det giver problemer.
For mig var youtube en kæmpe hjælp til at se alle de omtalte modeller som jeg havde i tankerne eller som bliver omtalt på diverse fora,nettet er på den måde god til at give et fingerpeg om hvad alm brugere syntes og på den måde sortere det en masse “skidt” fra og man får ret hurtig en ide om hvad der realistisk fungere.

Dog findes den i en titanium model som ikke vejer nært så meget og prisen letter også ens pung ret så meget !!!

Pocek Stove VS Bushbox XL

Pocek Stove VS Bushbox XL

Funktionen for de 2 er stort set identisk men der er en markant vægt forskel på 400 gram og jeg vil påstå at Bushbox XL kan udnyttes meget meget mere og giver noget mere mening når man er på tur. Overfladen som varmer er meget større og det gør at man ikke får en “hot spot” på feks en pande eller gryde,skal man opvarme vand er det ligemeget.
Selvfølgelig er vægten lidt problematisk hvis man er UL fanatiker men er man som mig bare alm “bruger” så betyder vægten ikke så meget da jeg ikke vandre mange kilometer.

Big Vs Small

Big Vs Small

Som sagt er Busbox XL ca 4 gange så stor og det kan tydeligt ses på billedet ovenfor,åbningen er ligeledet 4 gange så stor og det giver muligheden  for at bruge små grene,det giver mindre “fodring” af  stoven og det giver klart en letter mulighed for at lave mad og koncentrere sig om det end at fodre løs med små kviste i den lille pocket stove for at holde varmen oppe.

Når det er sagt så har en lille stove helt sikkert sin berettigelse til at koge vand og måske til at lave små retter i små gryder og som personlig stove er den ganske god men den har bare ikke fungeret for mig pga den lille størrelse.
Bushbox XL Combo (combo= grill rist og taske) forventer jeg mig rigtig meget af på mine stille ture,selv om min ret nye Primus multifuel bare er det bedste køb i lang lang tid og bare fungere perfekt så er der intet der slår rigtig ild og madlavning over flammer. Lyden af  træ der knitre og flammerne der hopper og danser,det taler rigtig meget til min indre hulamand og med det rigtige “værktøj” til at tæmme bålet og udnytte varmen optimal er jo bare lækkert.

Bushbox’en(Bushcraft essentials) er et tysk solidt produkt som kan købes i det meste af verden, men for at støtte en dansk butik blev den bestilt i Bushcraftbutikken.dk som har specialiseret  sig i den mere primitiv del af udelivet og med den fantastiske service er det bestemt ikke sidste gang der bliver handler der.

Når den har været med på tur nogle gange skriver jeg selvfølgelig meget mere om den og jeg beklager de lidt dårlige billeder 😉


Posted in Bushbox, Pocket Stove by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *