Kajak klargøring for sommer sæsonen 2014

Det var solen der lokkede mig ud i haven … IKKE for at ordne haven men mere for at klagøre kajakken til sæsonstart 2014,ikke fordi man ikke kan padle hele året men mere fordi det er nu dagene bliver lysere og længere.
Ungerne havde klaret deres rengøring af kajakkerne så de kunne komme på vandet,det sketer for ca 14 dage siden på en lækker solrig dag…… 😀
Og sådan lidt uden for kategori fik jeg sat tagbøjler på min nye bil,uden dem kommer jeg jo ikke ret langt. Så de blev monteret og justeret så jeg kan komme på vandet i morgen 🙂

Nu med tagbøjler på dytten :-)

Nu med tagbøjler på dytten 🙂

Hvad laver jeg så når de skal klagøres ?

  • Vasker
  • Polere
  • Smøre finne kabel
  • Tjekker liner
  • Efterser luger
  • Skifter kølstribe

Og gennemgår skroget for skader /huller og visuelt ser om kajakken er klar til at komme på vandet.

Normalt vasker jeg bare kajakken af i varmt vand men når den har lagt flere måneder vasker jeg den i en billig autoshampoo for lige at friske den lidt op. Polere bagefter den let for at fjerne vandet og få den tør så jeg kan komme igang med evt reparationer og udskiftning af det der måtte trænge.

Rengøring og gennemgang af skroget.

Rengøring og gennemgang af skroget.

Smøre altid mit finne kabel med WD40, sprøjter et godt “pift” ind i kassen hvor kablet går ind i kajakken og “motionere” den frem og tilbage nogle gange.

Linerne bliver gået efter for at se om der er nogle der er møre eller bare trænger til at blive skiftet på grund af slid fra sand,sol og pagaj.

Lugerne bliver efterset for revner og sprækker i gummiet,det er jo lidt vigtig at de er tætte så man ikke får vådt udstyr i kajakken og for ikke at få vand ind i skottet. Det er så ubehageligt at padle med en kajak halvt fuld af vand i bølger 😉

Kølstriben bliver skiftet et par gange om året og denne gang skiftede jeg kun den bagerste stykke,midt på kajakken har jeg min www adresse og den han vist godt holde året ud ? Nå jeg var igang med tapen kunne jeg lige lave lidt “costum carbon” på de udsatte steder,specielt der hvor man sætter sin pagaj eller pumpe/paddelfloate er det godt med lidt tape og når man lige havde lidt carbon look tape kan man jo lige så godt få det til at passe med det carbon der er på kajakken 😀

Cool Carbon.

Cool Carbon.

Caaaabooooon ;-)

Caaaabooooon 😉

 

 


Posted in Ikke kategoriseret by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *