Eventyret starter i din baghave….

Jeg giver Erik B Jørgensen ret i at eventyret starter i baghaven. Hvis man vil give sig selv og ikke mindst sine børn lidt oplevelser behøver man ikke tage så langt….. Herunder kan du se lidt af de tanker jeg gør mig for at give både mine børn og mig selv oplevelser der næsten er gratis 🙂 Naturen er derude året rundt BRUG den… 😀

Det sker tit vi tager lidt mad i haven og hygge med de oplevelser den kan give. Derfor har jeg bygget et shelter på 3×3 meter så vi kan overnatte ude året rundt,selv ungernes bedstefar har overnattet ude sammen med os. Haven er også udstyret med bålfad og Bonfire sæt…og bliver vi flere end shelteret kan klare så er der mulighed for 2 telte og tarp.

“city” shelter

Jo jo udelivet er en del af vores liv,både de små ture med hygge i haven,eller en weekend med fiskeri og shelter til længere kajakture imens der leves det primitive liv.

Hygge i haven er også udeliv for ungerne,pandekager og varm kakao,kaffe til de voksne er altid et hit også selv om det er ved at blive lidt koldt ude. Ved ikke hvor meget mine læsere egentlig kommer ud eller bruger tiden med deres børn i den natur vi er omgivet af,men de små ting tæller BIG time for børnene. Og når vi er ude glemmer ungerne helt deres mobil og computer,de suger til sig også når vi er ude i haven 🙂

Ventetid 😉

Som familie far skal der også bruges tid til at “planlægge” lidt så tiden ude kan fungere og til tider kan det godt være noget hårdt efter en hel uge med en stresset arbejdsdag,men tiden ude bliver givet dobbelt tilbage i for af overskud(og trætte unger = ro) 😀

Pandekage og kaffe …najs

Når jeg er alene af sted kan det være alt fra en dagstur i kajakken eller skoven eller op til en uge,foretrækker at have en “buddy” med på ugeture. Veninden er efterhånden også blevet glad for at komme ud og sove og min nr 2 kajak bliver efterhånden også brugt af hende på dagsture,håber hun vil med på de lidt længere ture i 2014.

Ren balsam for sjælen….. Vil for intet i verden undvære mine alene ture hvor jeg egentlig bare tager en tur i skoven eller kajak og nyder stilgeden med en lille madpakke og noget frisklavet kaffe fra min JetBoil. Det er min måde at lade helt op på og få klaret hovedet og nedbragt lidt af den daglige stress som arbejdet giver.

Life is great 🙂 🙂

Gør jeg det så for børnenes skyld ?? NEJ…. Jeg gør der ene og alene for min egen skyld,men jeg er bare så glad for at mine børn gider og deltage i mit udeliv og at veninden ikke syntes det er alt for underligt at jeg nyder mit liv mindst lige så meget ude(primitivt) som hjemmelig hygge.
Hvorfor så ikke gøre det nemt ?? Et shelter i haven er total luxsus, men et telt kan sagtens bruges og er man lidt ferm på nettet kan man finde frie teltpladser i hele DK og måske er du så heldig der er et shelter ret tæt på hvor du bor. Og jo jeg skrev i starten det var (næsten) gratis at komme ud. Har du lidt plastkopper så har du til kakao eller kaffe,kan du tænde et bål har du varme og muligheden for at koge vand(eller lave mad) og en gammel gryde kan sagtens bruges til at koge vand over gløderne…..der er ingen undskyldning for at prisen holder dig på sofaen. Ungerne vil syntes du er lidt sej når man kan være “primitiv” og få “mad” over bål,de timer du bruger ude er en stor oplevelse for børnene og de glemmer hurtigt at der ingen dækning er på mobilen og at det er lidt koldt. En pind bliver hurtig et våben og der går hurtigt fantasi i at løbe i skoven med en pind.

The truth is out there ..!

Jo grej koster hvis man vil overnatte ude hele året !!!
Men man kan godt klare sig med mindre og holde sig til de varme måneder og komme ud der,men bliver man bidt af det koster det kassen og vil hele familien med så kan det hurtig blive meget dyrt ! Men start i det små med en Trangia (model 25) og et sæt LiteMyFire meal sæt. Skal man overnatte ude i sommerhalvåret er et telt og sovepose fra Jysk,Bilka eller andre billige steder ok,men vil man udvide sin sæson så skal der rigtigt grej til og det koster ret meget.

Vi har en farve hver for nemhedens skyld 😀

Håber min hjemme side kan inspirere nogle flere til at komme lidt ud,det behøver ikke være i dyre kajakker,letvægtsgrej eller det helt store udstyrsstykke…..kom ud i naturen det betaler sig(og naturen er der hele året)


Posted in Grej, JetBoil, Kajak, Shelter, Trangia, Tur Beskrivelse by with 2 comments.

Comments

 • Stefan Ellehammer siger:

  Hej Aksel… Først og fremmest tak for en super fin hjemmeside. Jeg har et spørgsmål til dig, som jeg håber, du vil/kan svare på? Om ikke andet efter bedste beskub. Jeg er en mand på 36 år, der tydeligvis ligesom dig, er stærkt optaget af naturen. At færdes i den er som balsam for sjælen, og personligt forsøger jeg så vidt muligt at tilbringe så meget tid i den som muligt. Jeg føler mig i den grad draget af den og har faktisk gennem nogle år haft en drøm, som jeg påtænker at få levet ud nu her. Mit liv har artet sig således, at jeg er blevet single og nu har mulighed for at gøre noget ved det. Kort fortalt handler drømmen om, at leve i og af naturen (naturligvis med supplementer) i et helt kalender år. På det personlige plan er det en stor udfordring, særligt mentalt. Jeg holder af at udfordre mig selv og søger gerne psykens og sjælens yderste hjørner – for at blive klogere på mig selv, som en slags selv-udvikling. Min tanke er at investere i en Lavuu og ovn. har læst din beretning vedr ovn og Lavuu. Men som en permanent bolig i et år, hvad foreslår du? Hvilken slags ovn? Du skriver at ovnen kunne opvarme Lavvu til 22 grader. Var det om vinteren?? Og har du ellers tips til min udførelse??? Hvordan ville du selv gribe det an? Håber at høre fra dig. Venlig hilsen Stefan

  • Aksel siger:

   Hej Stefan

   De 22 grader jeg skriver om er den forskel der er mellem bunden af lavvu’en til toppen,så når man sidder og små fryser så får man lidt et en overraskelse på temp forskelle.
   Når vi snakker vinter så kan den uden problemer opvarmes fra feks minus 10 grader ude så kan du nemt opvarme den til mere end 20 grader inde i selve lavvu’en. Men det kræver den er forsynet med en indertelt 🙂
   Håber det var svar nok.

   Mvh Aksel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *