Tøj til ude livet…

Jeg har gennem mange år brugt hvad jeg havde i skabet,dvs lag på lag princippet. Men når man går ude i længere tid skal det jo både være funktionelt og praktisk,det er lag på lag ikke rigtigt,specielt når det “bare” er fra skabet.

Når vi snakker om udeliv (ikke kajak) så er der mange muligheder og valg,de fleste kan klare sig med det tøj man har og evt opgradere med et godt regnsæt og støvler,på den måde er man jo igang og man er kommet ud.

Love the outdoors… 😀

Mit valg når vi snakker bukser har været noget der er praktisk og med masser af lommer, i starten var det gode solide army bukser som både havde lommer og kunne holde til at blive brugt. Prisen er jo til at overkomme for selv de fleste da det sjældent render op i mere end 2-300 kr for bukserne og ca det samme for en jakke,på den måde har man et godt basis sæt der kan holde til at blive brugt og man er ikke så led ved at lave et hul eller rift i tøjet. De fleste “opgradere” til noget andet imens andre bliver ved army tøjet. Selv har jeg taget valget og besluttet mig for tøjet til udelivet også skal være mere end bare praktisk,det skal også afspejle lidt det man laver ?? FOr mig er det tøj der kan bruges til lejerlivet (shelter,skoven,lejer(kajak)) og her passer fjellräven perfekt til mine behov,det er både praktisk,stærkt og så er det en fryd for øjet. Det kan fås både som zipoff bukser og med foer så du kan komme ud om vinteren,samt i en masse lækre farver så du enten kan falde lidt ind i naturen eller skabe din egen stil.

Fjellräven

Vandtætheden af fjellräven bukserne er ganske god,men efter et par vask er den formindsket en del og her er det så man ikke skal begynde med at spraye dem med noget,brug den voks man kan købe som er beregnet til fjellräven, følger man deres anvisning kan ALLE klare det og de er klar til næste regnskyl.

Deerhunter var noget jeg sådan tilfældigt stødte på da jeg skulle have en jakke,egentlig gik jeg efter en god vinterjakke og faldt over en lækker sag i “realtree cammo” ikke sådan noget alm camo men noget der afspejler naturen mere,på afstand ser der bare “smart” ud men tæt på kan man tydeligt se at de er meget inspireret af naturens former og farver. Om det er smart eller trendy ved jeg ikke MEN deres tøj kan også fås i grøn/brun. Først og fremmest gik jeg efter en varm jakke og fandt ud af den jeg havde kik på var et sæt med bukser. Jeg blev noget overrasket over man kunne få et sæt til under 2000 kr ?? Mere overrasket blev jeg da sættet bestod af en masse andre fede funktioner. Bukserne havde masser af lommer og en aftagelig åndbar/vindtæt “goretex”(deertex) menbram så det kan bruges året rundt. Jakken var noget lidt for sig selv,her er der også en “deertex” menbran som kan tages af,men også et fleece trøje/jakke som kan bruges alene eller sammen med jakken og man lyner bare det man har brug for ind i jakken efter de behov man har brug for.

Deerhunter Montanna.

Desværre kan man ikke bruge “deertex” membranen alene som en form for regnsæt,men når man tænker på det er en 3 i 1 jakkesæt som kan justeres efter vejret fra sommer til vinter er det et super køb når man tænker på prisen. Deerhunter er egentligt et sæt man kan bruge til jagt,det ses tydeligt fordi der er “lommer” til ammunition og en masse der indikere”jagt”…men det kan sagtens bruges til udelivet eller som en god vinterjakke.


Posted in Beklædning and tagged by with 2 comments.

Comments

 • Mogens siger:

  Syntes du skriver rigtig spændende, og finder meget inspiration på din side.

  • Outdoorfreak siger:

   Mange tak… skriver om de ting jeg har erfaring med og har testet på egen krop..Og skriver nøjagtig som jeg oplever det jeg har købt. Er kun glad for andre kan drage nytte af mine oplevelser/test

   Mvh Outdoorfreak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *