Telt og sovepose i et…..MSS

Fik IGEN lige købt mig noget mere grej ??? Har godt nok haft en ligende model for mange år siden som jeg var super glad for, og jeg så lige en ny til salg på nettet til fornuftige penge.  🙂

Kort fortalt er det en 3 lags sovepose(Modular Sleep System) som består af en Goretex yderskal,en tynd sovepose som kan gå ned til minus 5 grader i comfort temperatur og med den sidste af de 3 lag inder soveposen som giver muligheden for at sove helt ned til minus 30 grader i comfort temperatur og i ekstreme situationer ned til minus 40 grader..!!   VILDT !!!!!

Modular Sleep System.

På billedet ovenfor kan du se de 3 lag,yderst camo farvet Goretex pose,lige under den tynde grønne pose og inderst den tykke sorte pose. De 3 lag knappes sammen så man ikke skøjter rundt i posen når man sover, har man ikke brug for så varm/kold en sovepose knapper man bare den pose man har brug for ind i Goretex yder posen. På den måde har man en sovepose som er “justerbar” til alt fra regn og blæst til minus 30 grader og an kan spare teltet helt væk når man er på tur.

“The bag” 😀

Selvfølgelig skal man have et liggeunderlag for ikke at tabe varme til underlaget man ligger på,men når man har smidt sig ned i soveposen knapper man bare Goretex coveret over hovedet,så er man beskyttet mod elementernes rasen udenfor. Håber den er mindts lige så god som den gamle model jeg havde for en del år siden og efter hvad de skriver så bliver jeg helt sikkert ikke skuffet.

Er der slet ikke noget negativt om MSS ? Jo helt klart… Jeg kan med mine 195 cm lige være i den i længden og de 3 lynlåse man skal lukke før man kan sove er træls,men man kan bare kravle ned i den fra toppen og så er man klar til at sove 😉 Nå ja vægten er lidt høj lige under de 4 kg for hele herligheden men skal lige tænke på man spare vægten på et telt !! Ja så er der pakke størrelsen den er lidt stor MEN man kan pakke individuelt dvs poserne hver for sig og derved fordele dem i kajakken og udnytte pladsen optimalt.

Er der nogle fordele….det er der da 😀 man spare et telt helt væk og kan sove hvor som helst uden først at skulle finde et egnet sted til teltet,soveposen kan klare alt det “klima” Danmark kan smide imod den. og så er den jo super egnet til shelter eller skov overnatning. Glæder mig til at få den med på tur i kajakken og mine shelter ture.


Posted in Grej, Modular Sleep System by with 3 comments.

Comments

 • Anders siger:

  Hvilket mærke er det og hvor kan den evt. købes?

  • Outdoorfreak siger:

   HEj hej..
   Det er Modular Sleep System og bliver lavet i USA og der er desværre ingen dansk forhandler. Men de kan findes på nettet til rimelige penge…jeg gav 1300 for en helt ny 🙂
   Det er en stor men FANTASTISK sovepose..:-D

 • Per Møller Grønning siger:

  Hej Aksel. Kan du give mig en adresse på en website i USA, hvor jeg kan bestille sådan en tingest. /PG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *