Fujifilm Finepix XP30 GPS

Har gennem et lille år haft “fornøjelsen” af at have denne kamera med på alt fra gå,cykel,skov og kajak ture og når man tænker på kameraet kostede de den kom på markedet ca 1700 kr så er det noget i overkanten af hvad den er værd (mere om det senere)??

Kameraet byder på en masse muligheder når det gælder indstillinger,både over og under vand og jeg har næsten opgivet at indstille den for det er lidt ud over min fatte evne,så den står på “bredformat”,højeste opløsning og full auto. MEN kameraet fungere bare ikke ret godt ved svagt lys og det er meget irriterende når man nu gerne vil tage feks et godt aften billede eller et par billeder inde og det er nærmest udelukket,selv med sidste nye firmware opdatering er der kun lidt forbedringer at spore!!

Fuuujjiiiiiii

Jeg har både brugt(og misbrugt) kameraet og ikke sparet på muligeden for at den kunne bruges i vand,sand og testet om den egentlig er så hårdfør som de skriver,og det syntes jeg egentlig den er,for den har indtil nu været med alle de steder den han kunne komme med,strand,skov,kajak,sne og under vandet i salt,klor og ferskvand UDEN det har givet problemer, men stadig væk er den DÅRLIG når der er lidt lys !?!

Kameraet er selvfølgelig købt til at være med på mine kajakture som den primære grund,og fordi ungerne vil gerne låne kameraet og det kan man jo gøre uden at være bange for det går let i stykker.

Selve kameraet er der ikke noget at udsætte på,den har en god størrelse og lægger godt i hånden og kan man ikke lide farven kan den købes i 5 forskellige farver,og vil man spare lidt kroner kan man købe samme model bare uden GPS delen.

Fuujjiiiiii

Når Fuji XP 30 GPS skriver Water proof : IPX8 (up to 5 m, within120min.) SÅ mener de det,hvilket jeg også kan står inde for,den har fulgt mig i svømmehallen(dybt vand) i bunden af min kajak(i flere cm vand) i flere timer og taget utallige billeder i,ved og under vand…. vandtætheden er helt i orden,men den er mega dårlig ved svag belysning(aften/indendørs)… og batteritiden med GPS slået til er MEGA kort.GPS delen bruger jeg til at fotografere evt overnatningsteder så jeg kan finde dem igen(smart)
Ellers er det et godt og solidt kamera….
* Vandtæt ned til fem meters dybde…Jep det er den og den overlevede en test til 8 meter!?
* Stødsikkert ved fald op til 1,5 meter…..ja indtil flere gange(testet af min 3 årige datter)
* Tåler kulde ned til -10°C…..og lavere,men batteritiden forkortes lidt.
* Støv- og sandsikkert…ja sand sitter sig med sikkerhed fast..!!
* Ridsefast LCD-skærm…stadig ingen ridser,så ja?

Når det er sagt kan man sikkert finde et ligende kamera til billigere penge,ellers er muligheden for et vantæt Aquapack og et alt kamera,samlet til meget billigere penge,et billigt alternativt.

 


Posted in Test by with 2 comments.

Comments

 • Gert Friis siger:

  Hej Aksel

  Måske du alligevel skulle bruge noget mere tid til at sætte dig ind i kameraets muligheder og forskellige programmer. Der er med garanti et program du kan bruge ved svag belysning. Så skruer det nok op for ISO’en.

  • Outdoorfreak siger:

   Hej Gert
   Jeg har skam været igennem indstillingerne og går fundet nogle der er bedre egnet,men ingen der virker optimal,heller ikke hvis jeg selv sætter ISO indstillingen,for så skal den holdes så stille det er umuligt at få skarpe billeder, men jeg må vel leve med den ikke fungere ret godt ved billeder taget inden eller nårdet bliver mørkt…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *