“Solsorten” kom på vandet.

Endelig passede det med at min nye Seabird NorthSea kunne komme på vandet,godt nok havde de lovet 15-17 s/m og i vindstødene op til storm! men vi skulle bare finde et sted med læ så vi ikke lige skulle overskride vores grænser med det samme.

Det blev Kleppen ved Venø færgeleje,der var ikke bølger og kun en “svag” vind på 7-10 s/m,men vinden komme IKKE fra samme side hver gang,der var meget turbulens og kastevinde??

Hurtig fik vi kajakkerne af bilen og jeg skulle lige “justere” kajakken til min længde og fjerne lårstøtterne som jeg ikke bryder mig om,det var en lille operation på 10-15 min. Havde trukket i mit udstyr så det var slet ikke koldt at sidde og justere kajakken lidt ind og snart kunne vi komme på vandet.

De fleste kender den fornemmelse det er at cykle med støttehjul og pludselig cykle uden !!! Har jo indtil nu været van til at padle i en SeaBird Expedition,og nu er det en SeaBird NorthSea ,og det er som at få fjernet støttehjulene på sin cykel,de første 5-6 tag med pagajen var MEGET urolige og man skulle igen koncentrere sig meget meget for ikke at tippe i vandet. Men efter en go kilometer så kunne man slappe lidt mere af og fornemme kajakken lidt mere,den er noget mere ustabil,den primære stabilitet er meget mindre end Expedition,og dens bevægelser er en del anderledes den reagere meget hurtigere på alt,bøger og bevægelserne i vandet kommer med det samme.

Planen var at få kølen dyppet og få en lille fornemmelse at den nye kajak og lige prøve den nye skeg som er en ny feature på NorthSea’en alle modeller har haft ror indtil nu men nu har de begge dele og det giver jo en vis trykhed når man er van til ror,og det var fantastisk hvor retnings stabil en lille plast finne gør kajakken og den skal vi nok få en masse glæde af.

Nu syntes jeg en SeaBird Expedition er en fantastisk smuk kajak men når NortSea’en kommer på vandet så må jeg tilstå den lidt Engelske klassiske stil er satans køn,og det er ikke kun pga farve valget men formen og så glider den utrolig godt gennem vandet,glæder mig til flere kilometer i den og komme til at prøve den i bølger,men først skal jeg lige lære denne nye kajak at kende ALT føles anderledes.

Det var alt i alt en våd og blæsende oplevelse,men en fantastisk en af slagsen.


Posted in Kajak, Test, Tur by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *