Seabird NorthSea

Så er jeg meget tættere på at få en drøm opfyldt,en lidt speciel farve(gul/Sort) Seabird NorthSea skulle være mulig at skaffe til DK. Efter Søren fik sin røde NorthSea kunne jeg se at det var den vej jeg ville,formen er lidt anderledes end den Seabird Expedition jeg har,men NortSea’s lidt anderledes skrovform gør den mere velegnet til leg og højere bølger.

Kajak data: NorthSea Vs Expedition.

Længde: NS 540 cm/EX 527 cm.

Bredde: NS 54 cm/EX 59 cm.

Cockpit mål : 80×40 cm/EX 80×40 cm.

Vægt: NS 20 kg/EX 22 kg.

Lastevne : NS 140 kg/EX 170 kg.

Volume : NS 320 liter/EX 370 liter.

NorthSea’en er på mange områder en smallere og længere kajak, men på grund af den anderledes skrovform mere brugbar i vanskeligt vand,ikke fordi Expedition klare “rough sea” dårligere men NorthSea modellen er bare lettere at vende og dreje i bølgerne.

Og så er der jo “lege” spektret som skal udfyldes,der vil en Expedition ikke rigtig være med,navnet giver lidt at det mere er en langturs kajak hvorimod NorthSea er mere til det hele, både til lej og tur,dog er de 50 liter i volume ikke det store problem hvis man mindsker mængden af grej på tur og de ture jeg har været på har ikke mindske mængden af grej for en Expedition kan virkelig have en masse ombord.

Den nye Seabird NorthSea er født med både ror og skeg,på den måde kan man virkelig lære at bruge sine evner og lære at padle på den “rigtige” måde uden brug af ror men bruge kroppen når man padler,dog har jeg/og er glad for mit ror og det bliver meget nyt og prøve at padle uden.

 

 

 

 


Posted in Kajak by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *