Så startede min vinter sæson officiel.

Når man skal have hue og handsker på når man er på vandet SÅ er det blevet vinter..!!!

Efter et lille smut på fjorden så måtte jeg konstatere at jeg er glad for mit vintergrej og man må  se i øjnene at det er lidt nødvendigt,for vandet er ikke så varmt mere og vinden er slet ikke så varm når man får lidt vand på kroppen.

Mit personlige ventergrej består af en neopren hue,neopren/titanium handsker,bamsedragt,tørdragt og neopren støvler samt en lille termoflaske med varm drikke,samt en pose med tørt tøj.

Sidste år købte jeg min ChillCheater tørdragt fra Reed og det er nok det bedste køb (lige efter kajakken) og det er en fantastisk pris 2550 dkk for en målsyet dragt, det kan næsten ikke får bedre og billiger. Benene er altid sorte på dragten men der er 3 farver og vælge imellem når det gælder toppen sort,blå eller gul og jeg valgte gul fordi sikkerhed kommer først og gul er til at se på vandet i en evt nødsituation.

I år var Peter og undertegnet på bådmesse og der fik jeg købt en “bamsedragt” til at have under tørdragten,sidste vinter havde jeg ski undertøj og en tyk trøje,og efter 20 min i -2 grader varmt(læs koldt) så kan man godt mærke kroppen er noget underkølet,fingre og tær kan ikke bruges,ben og arme er kode og tunge og nærmest intet til. derfor håber jeg bamsedragten kan forlænge tiden i vandet og holde mig varm når jeg sidder på land og nyder noget varmt og drikke.

Hovedet afgiver meget varme(især når man er skaldet) og det kræver en hue og jeg har valgt en i neopren fordi den også varmer når den er våd,den er på ingen måde fancy men rigtig dejlig at have på,eneste minus er at man ikke høre så godt gennem neoprenen. Handskerne er et lille kapitel for sig selv. Udover neopren indeholder små partikler af titanium som “oplagre” varme og når man så stikker sine hænder ned i det kolde vand så afgiver titaniumet  varmen og man holder på den måde sine fingre dejlige varme på hele turen,dog har jeg fundet ud af på længere ture bliver fingrene meget varme og jeg skifter til et pat tynde arbejds handsker til 25 kr på den lokale byggemarked.

Neopren handsker,Neopren hue og tynde gummi handsker.


Posted in Tur by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *