Så skete det, “tøsen” er ikke jomfru mere….

NU skulle det være,Peter og jeg havde aftalt når han kom op engang over middag ville vi lige smutte på vandet for at “dyppet” min nye SeaBird i saltvand.
Turen gik fra Venø færgleje til Humlum havn, turen overraskede lidt da vejrudsigten sagde 4 m/s men det var mindst 7 m/s.
Uden det helt store dramatik kom vi på vandet og efter 2 km sov min højre fod,de nye lårstøtter der er på 2011 modellen var ved at drive mig til vanvid (de skal af) jeg han ikke hæve benet lidt og dermed stoppe blodet at flyde,resultat ZZZzzzzZZZz fod.
Vinden var jævn og vi kom helt uden dramatik til Humlum havn, SB’en glider nærmest gennem vandet uden man skal knokle for at følge med.
Jeg var meget overrasket over hvor nem den er i forhold til min gamle kodiak.SB’en er ultra stabil i vinden og bølgerne forfra og siden går som en leg,sammenlignet med Kodiak’en er den ufattelig god.
Sjovt nok kan det ikke ses men der var gode bølger på 30-40 cm og en god jævn vind, Peter har forsøgsvis smidt 10 kg i fronten af hans SB og det kunne tydligt ses hvordan de opføre sig noget forskelligt på vandet,vægten gør den meget mere stabil,mere end den er i forvejen.
SB model 2010 til venstre og 2011 til højre,eneste umildbare forskel er dagslugen i fronten,”hullet” er anderledes(justerbare lårstøtter) rygstøtten er lidt højrer og driller mig lidt når jeg skal i kajakken, udover det er der lidt detajler som er ændret lidt.
På vandet mødte vi Klaus og søn der også var ude i det gode vejr,det er nu dejligt at møde nogle fra Struer Kajak Net, faktisk mødte vi 2 ukendte kajak roere som padlede helt ude vest eller andet redningsudstyr..!! Vi blev hurtig enig om det var godt tosset af dem,vandet er jo på ingen måde varmt og væltede de ville de (hvor vi så dem) blæse længere ud på fjorden.
Billedet er taget lige uden for Humlum havn,kort tid efter fik vi 10 m/s vind (i følge DMI) en ting er sikker vinden havde taget til og vi fik bølgerne skrå ind bagfra og man kunne nu tydeligt se de 10 kg i Peters kajak får den til at ligge meget mere stabil. Jeg kunne godt mærke at det var min første tur i SB’en,flere “gode” bølger på +40 cm som kom fra de både der ræser frem og tilbage ude på vandet,det krævede min fulde koncentration de sidste 3 km hen til bilen.
Konklusion:
SB’en er noget mere kajak end min gamle Prijon, man mærker tydeligt hvor stabil den er,den overrasker ikke på samme måde som Kodiak’en og jeg er utrolig glad for den noget lettere og meget mere stabile måde den opføre sig på vandet.
Jeg var meget overrasket over jeg ikke kom i vandet,det var lige før jeg kunne nyde turen uden at være nervøs…

Posted in Test, Tur by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *