Vinter test af hængekøje udstyret.

Planen var at jeg ville teste hvordan min UQ og vintercover ville være når der var minus grader hele døgnet. Da vejrudsigten havde lovet sne og at de næste par døgn vedvarende frost så var det bare at komme ud og teste grej.
Kombinationen underquilt og vinter cover har aldrig været testet under de “rigtige” forhold og nu vat tiden kommet.

Formiddagen gik med at finde lidt grej frem og montere vintercoveret og så få hængekøjen op ude i haven,grunden til det blev haven første gang var fordi jeg ville sikre mig hvis noget gik som det ikke skulle så kunne jeg gå ind hvis det blev for koldt.
Soveposen og UQ blev “monteret” og det hele så fornuftig ud,vintervoveret burde give en fordel frem for myggenettet da det er tæt og tager af for vinden,tarpen slog jeg ikke op da der ikke var lovet mere sne og at jeg forventer HVIS der kommer noget det glider af.

The Setup :-)

The Setup 🙂

Omkring kl 24 skiftede jeg til et sæt tyndt skiundertøj,jogging bukser,tshirt og en fleece trøje og regnede med et var nok på selve kroppen. Fødderne fik monteret et pat tykke strømper som jeg ved er gode hvis det er koldt og på hovedet en balaclava hue en alm hue og rundt om nakke og hals en buff.
Det burde være nok efter de forhold jeg skulle teste dette setup 🙂

Godnat fra køjen.

Godnat fra køjen.

Vågnede et par gange fordi der var trafik på gaden,nogle mennesker SKAL bare køre “råddent” men til alt held var det ikke fordi jeg frøs. Soveposen ved jeg kan klare minus 15 i komfort temperatur og nogenlunde samme temperatur burde min UQ kunne klare. Jeg var godt tilfreds med det indtil nu uprøvet vinter setup, for jeg frøs på ingen måde. Selv den frygtede “cold butt syndrome” var ikke at mærke… 🙂
Kikkede lige på mobilen for at se temperaturen og den viste minus 6 grader kl 4 om natten,ca 4 gradere koldere end da jeg kravlede i køjen…

2 timer senere KATASTROFE………………………. Vågnede ved at jeg var helt våd og kold på højre side af ansigtet ???
balaclavaen var rimelig våd omkring højre øje og ned på kinden og det var blevet til et virkelig koldt område og jeg kunne ikke lige regne ud om det var  sved eller….arrrhhh det var kondens,det kunne tydelig ses da jeg fik tændt min pandelampe.

Huston...we (i mean I) have a problem ..?

Huston…we (i mean I) have a problem ..?

Der var simpelthen tydelige dråber der hvor jeg havde ligget med hovedet,det dryppede ned fra vintercoveret og der var en tydelig hvid stribe hvor udåndings luften kom ?? Mærkede lidt rund med hånden og den blev ganske fugtig/våd !!  Troede egentlig vandet ville fryse men udåndings luften var nok til at det ikke frøs og over natten havde der samlet sig så meget kondens at det havde dryppet ganske meget. Jeg var egentlig forbavset over mængden af kondens,det havde jeg ikke oplevet når jeg sov i telt,heller ikke når det var et lille telt til 1-2 pres.

Besluttede mig for at gå ind og få “tøet” højre side af ansigtet op og tømme blæren. Da jeg så kom forbi soveværelset anden gang kunne jeg ikke dy mig for at kravle under den varme dyne  🙂 🙂

Måtte lige ud og evaluere “skaderne” da det blev lyst og jeg blev forbavset over et helt område på vintervoveret hvor der ikke var rim af nogen art,en tydelig “plet” på begge sider som var rim fri ?? det kan ikke være udåndings luften der har gjort det men nok nærmere varmen som slipper ud langs soveposens kant.

Hot spot..!

Hot spot..!

Shug (ham fra YT) har en “hagesmæk” monteret til ridgeline når han sover koldt,den opfanger evt fugt og forhindre rim når han vinter hænger,måske er det løsningen eller..!! Der er ihvertfald grobund for at teste diverse løsninger,ja ja ånd mindre er jo også en mulighed 😉

Skal du vide en masse 101 om hængekøjer,opsætning eller bare se forskelligt udstyr så er Shug genial,underholdende og enkle videoer om hængekøjer og udstyr…se det HER

Grejet jeg har brugt er en hængekøje er en Warbonnet 1,7 DL XLC + vintercover,UQ fra UKHammocks,sovepose fra Snugpak Discovery softie 15.


Posted in Beklædning, Hængekøje, Snugpak, Test by with 1 comment.

Comments

  • Thomas siger:

    Hej aksel !!!
    Det er godt nok spændende læsning .
    Tak for det ☺
    Hilsen Thomas Kallesøe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *