Basic stuff

Jeg har prøvet at samle lidt sammen på hvad en “start pakke” indeholder på en weekendtur i kajak.
The Basic’s eller startpakken indeholder for mit vedkommen sovepose,liggeunderlag,telt,trangia,tæppe,gas og et håndklæde,dette er et must for at overnatte en weekend på stranden. Selvfølgelig kan man undvære tæppe og telt og overnatte i det fri (hvis det er sommer) og gas/trangia kan undværes hvis man bare skal have nudler og koge vandet over bål,men er der ikke et shelter i nærheden, eller nok brænde er man lidt “lost” så derfor syntes jeg det er en nødvendighed.
Nogen vil nok undre sig over tæppet,men efter at have overnattet på stranden/skov en del gange så syntes jeg de 200-300 gram et tæppe med plast bagside er det værd,på stranden foran teltet, til at tage det værste sand og i skoven når man sidder i skovbunden for ikke at blive våd,lidt luxsus men klart det værd.

Lidt af det man skal have med på tur.

Tøj mængden er meget forskelligt,tørdragt eller neopren på vandet alt efter årstiden, og på land det mest basale for at kunne holde varmen, men et sæt regntøj er et must både hvis det skulle regne eller hvis det blæser meget. Selv har jeg et sæt ski undertøj og strømper til at sove i (når det er koldt) og en ekstra varm trøje hvis det er rigtig koldt,træningsbukser og en god trøje/jakke på land.
Mad og vand er et must og til en weekend kan det godt være meget primitivt,frysetørret mad i potioner fra Aldi er ganske godt til en weekend men på længere ture skal der en del mere til for både at dække energi behovet og det at få noget varieret over en uge,og her spiller det personlige en del ind i hvad man tager med, nogen foretrækker dåsemad og frysetørret, andre vil have frost mad med til de første 2-3 dage (alm mad frosset i potioner) og dåse/frysetørret for resten eller evt købemad hvor man kommer frem.
Vand skal der jo til og 3 liter pr dag er ikke unormalt,da man yder en del og sveder skal der vand til,også til det frysetørret mad skal der vand i og til kaffen. Ca 7-9 liter for en go weekend er ikke helt ved siden af, men heldigvis er der jo tit mulighed for at optanke en del steder under vejs. Undersøg lige inden hvor du kan “tanke” op når du skal på tur!!!

Bruger altid alm flasker til opbevaring af vand.

Alm vandflasker er det jeg foretrækker,mest fordi de kan puttes mellem alt det andet grej,og så fylder de ikke så meget,egen vægten er lille og de er ret holdbare.
Selvfølgelig er der en “masse” småting som ikke er nævnt (nips som Peter vil have sagt) Feks kniv,tændstikker,grydesvamp,gaffa,strips,toiletpapir osv men det er jo også et “must” på en tur.

Posted in Tur, Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *