Outdoor træning..? Dæk træk/Pulk træning.

Kan man holde formen eller forbedre den når det er lidt uden for sæson ?

Der findes mange former for ude liv og der er ikke ret mange der træner for at holde formen da man kommer nok ud og på den måde holder formen MEN lidt grundform skal der jo til og jeg er nok personligt slet ikke i form til at klare de længere ture og pga min ryg er det efterhånden slut med stor oppakning og mange kilometer !!
Men hva gør man så.? 

Jeg var(og er) stålsat i at komme i bedre for og på sigt få smidt lidt kg af kroppen men jeg GIDER bare ikke gå for at gå og mine mange år i motions centeret(for år tilbage) har bare dræbt lysten til at træne overhovedet,men hvad gør man så for at komme igang igen ??
Motivation er for mig nøglen og som enlig far skal det heller ikke tage for meget tid i hverdagene og weekenderne er det udelukket da det er kvalitets tid med ungerne eller naturen der kalder.

Motivationen fandt jeg faktisk gennem en nogle foredrag med Erik B Jørgensen hvor jeg kunne se at en god grundform gav overskud på turen og så kunne man nyde turen mere og det var netop det jeg manglede. Så jeg trævlede Erik B Jørgensens hjemmeside Komud.dk igennem for at se hvad han gjorde og jeg kunne allerede se at det tillod min tid ikke at bare træne en brøkdel af hvad han gjorde,nu var det jo sådan jeg heller ikke skulle krydse Grønland eller Indlandsisen men bare finde motivationen igen og bare kommer i bedre form.

Nu har jeg jo snakket med Erik et par gange og nydt 4 af hans foredrag og tilmed ven med ham på Facebook så jeg tillod mig at skrive til ham for at høre hvad man lige kunne gøre for at starte ud i det små og få lidt fif til et “blid” start og beholde motivationen.
Erik er super god ti at svare og der kom respons ret hurtigt og en lille ide til at komme igeng….alt var egentlig til at overskue MEN jeg gider bare ikke gå for at gå og min motivation for at komme igang var ALT for lille,så jeg blev bare på min sofa !!!!!

Indtil jeg faldt over et link på hans hjemmeside (når man ligger på sofaen finder man jo meget) hvor han trak dæk ??? Egentlig lød det vandvittig men der var bare noget det fik mig til at tænke…hvis det er hårdt og kan gøres kort må det jo virke,ihvertfald sammen med noget andet træning. Så jeg læste om hvilket grej han brugte,tov karabiner,vandrestave,dæk,seler osv ….. jo mere jeg læste jo mere fik jeg motivation til at prøve kræfter med dæktræk,det var jo lidt lige som styrketræning bare ude i det fri (læs naturen) og det tændte sq en flamme i mig. Så op til jul købte og bestilte jeg lidt af det der skulle til,dækkene fik jeg fra firmabilen da den skulle have nye vinterdæk,selen blev bestilt lige efter jul og resten af det jeg skulle bruge kunne jeg købe i den lokale tømmerhandel.

Erik fik lige en mail med flere spørgsmål og jeg fik et par link tilbage hvor jeg kunne se hvordan man skulle/kunne gøre og da jeg lige var kommet over den første uges arbejde var alt klar til at afprøve og motivationen var der stadig. Ugen forinden gik jeg i super rask tempo i 15 min sammen med min knægt i bakke og varieret landskab for ligesom at komme igang igen,de 15 min er til at overkomme og passer med at hvis maden er i ovnen så er der også tid til turen.
Alt foreløb som det skulle og jeg var super motiveret til at trække dæk,men så kom frosten og der kom også sne ??? Det skulle bare ikke holde mig tilbage så jeg fik justeret selerne en aften og fik spændt dækkene på og ville gå den sædvanelige tur som jeg ugen forinden havde gået med knægten,kunne mærke dækkende tage ved græsset og da jeg var nået ca halvejs af den normale rute så måtte jeg vende om ? Det var sindsyg hårdt og måske lidt for optimistisk at tro jeg kunne klare samme tur på ca samme tid,jeg kom total syret til hjem og fik mine lunger stoppet ned i halsen igen og nærmest kastede mig på gulvet for at få pulsen ned !!
Set var satme en hård omgang MEN lysten til at prøve igen var der stadig og det er flere år siden det er sket 🙂

Dagen efter var der kommet 5-8 cm tung sne og jeg stod op kl 6 og ca 6.30 var jeg klar på en tur mere med dækkene,egentlig havde jeg regnet med dækkene ville glide lettere på sneen MEN jeg blev klogere for ca 10 meter nede af vejen var dækkene så fulde af sne at de føltes som om jeg trak en hel bil,så jeg tømte dækkene for sne og gik lidt igen,samme resultat at de blev fyldt igen og så måtte jeg jo bare trække igennem og så langt jeg kunne. Turen blev kortere end mit første træk og det var pisse ærgerligt for jeg havde håbet på noget andet MEN sneen er bare ikke en medspiller men en modspiller.
Da jeg endelig kom hjem var det med en følelse af en personlig sejer og med lysten til at fortsætte denne trænings form fordi den giver så meget på kort tid og jeg er sikker på at den vil give meget mere når jeg kommer i bedre form.

Det fedeste af det hele er at Erik B Jørgensen smed en kommentar til mig på messenger over han var stolt og et lille opslag blev liked af ham,det havde jeg ikke regnet med over hovedet men det gør at motivationen bare er stærkere og at jeg føler det er den rette vej.
Selvfølgelig er dæktræk alene ikke nok,så 2-3 gange om ugen så smutter jeg ud og træner lidt “jern” for at få gng i systemet for dæktræk er hård ved kroppen,især som nybegynder.

Hvad skal der så til for at komme igang ? Egentlig er det ikke så dyrt for meget af det har man jo liggende derhjemme og kan evt genbruges så min liste så sådan her ud.

  • Pulk seler (450 kr)
  • Dæk (gratis)
  • Karabiner (3×20 kr)
  • Øje møtrikker(3×15 kr)
  • Bolt+skiver(3×6 kr)
  • Tov(gratis) det havde jeg liggende.
  • Vandre stave(450 kr) de er ikke nødvendige.

Herunder er der lidt billeder af hvordan jeg gjorde og jeg har lænet mig lidt op af hvordan Erik har gjort og justeret det så det passer mig,men grund ideen er helt den samme.

Indkøb

Indkøb

Der skal jo købes lidt ind så man kan komme igang og når man har det hele hjemme så tager det ca 30 min så er bolte og karabiner samlet og monteret.

Grund træning uden dæk.

Grund træning uden dæk.

Aften træning

Aften træning

Vi startede som sagt med at træne på ruten hver dag uden at trække dæk og det var hver dag når vi havde tid,tidlig morgen eller når der var hul til det og når det foregik om aftenen så havde vi forsvarligt lys på,for ude på landet er der mørkt og modkørende skal jo kunne se os.

Ca 30 min efter er alt monteret og klar.

Ca 30 min efter er alt monteret og klar.

Det og samle sættet til dæktræk er ikke noget man behøver de store håndværks evner til…. bore lidt huller og spænde et bar bolte fast og montere karabiner og et stykke tov.

Første tur...

Første tur…

Første tur med dækkene og det fungere faktisk rigtig godt,der skulle lige justeres lidt på selen og så var det ellers derud af(det man kan holde til)

Træning i sneen..

Træning i sneen..

Jeg troede at sneen ville få dækkene til at glide bedre,men jeg blev klogere ??

Håber det har givet dig blod på tanden for at prøve denne form for træning eller bare er blevet inspireret til at selv komme igang med lidt træning uden for sæson eller bare har motiveret dig til at komme ud.
Herunder har jeg lige lagt et par link som du kan bruge til at læse lidt mere om dæktræk og evt finde inspiration til du kan komme igang.

Om Erik B Jørgensen.
www.Komud.dk
Dæk træk.
Dæk træk. (Norsk)
Kom godt igang.

Tak til Erik B Jørgensen for inspiration og hjælp til at komme igang.


Posted in DIY(gør det selv), Outdoor træning by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *