DIY gnistfang til G-Stove.

Tester i øjeblikket G-Stove i ned til minus 10-17 grader,når vi nu har natte temperature der giver lidt udfordringer, så er det jo med at komme ud og teste grej når det er lidt koldt i lille Danmark.

Har i de sidste år brugt min Helsport ved ovn og den har fungeret uden problemer og har klaret minus 10-12 stykker uden problemer,Helsport har et meget større brændkammer hvor der kan være meget mere brænde end i G-Stove ovnen,men til tider har Helsport ovnen taget magten og man sat i plus 30 grader og svedte i stråle varmen……….det var alt for meget varme men jeg kunne nok have fyret mindre..?? 

Efter min mening så har G-Stove lavet en lille bommert i ellers en næsten perfekt lavvu/telt ovn !!!
Skorstenen er ikke fra fabrikken monteret med et gnistfang og der vil let kunne komme gløder fra skorstenen og ud på siden af lavvuen og brænde hul,derved står du så med et problem når det begynder og regne,det syntes jeg ikke er så smart.
Men det er der et billigt “Quick Fix” på som koster ca 60 kr ?

10 min fix...så den klaret :-)

10 min fix…så den klaret 🙂

Et stykke stålnet i rustfri fra Hjem & Fix til ca 60 kr og en vinkelsliber eller sav så er det klaret på ingen tid. Trådet måles simpelthen bare op og skæres/saves i ønsket højde og længde,ruller det uden om selve skorstens røret for at præ bøje det lidt,så er det nemmere at få ind i røret.

Klar..parat...monter.

Klar..parat…monter.

Trådnettet rulles sammen og proppes ind i skorstenen og stoppes helt op i toppen,den skal hverken bindes eller skrues fast da spændingen i selve tråden holder den på plads.
Dette lille “fix” klare at du undgår gløder/gnister og derved huller i din lavvu og du undgår evt brænd. Måske det var noget de skulle overveje i stedet for deres løsning de har nu nå det er så nemt at erstatte..??


Posted in DIY(gør det selv), G-Stove, Helsport Lavvu ovn, Lavvu by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *