Bushbox XL Combo.

Det var godt nok koldt og ret blæsende men jeg MÅTTE bare ud og prøve min Bushbox XL.
Jeg har tidligere brugt min pocketstove på flere ture og var ret klar over hvor begrænsningerne ligger når man koger vand eller laver mad over “åben” ild på den måde og jeg ville lige se om det samme gjorde sig gældende med den nye stove.

Først lidt om hvad man får for sine penge når man køber en Bushbox XL Combo.

Combo sættet.

Combo sættet.

For det første får man sin Bushbox XL (Combo) og en lille grill plade og to “stænger”(trivets) som har flere anvendelses muligheder og en smart nylon taske hvor det hele kan pakkes ned i så man ikke mister noget under transport.

Hvis man kun køber bushbox’en så kommer den kun i en lille bomuldspose og ingen grill plade, men kan tilkøbes og det syntes jeg der er en god ide. Den er lavet i noget solidt nylon med to remme bagpå så den kan feks sættes i bæltet og der er påsyet et lille D ring i toppen så den også kan klipses fast til rygsækken.

Selve Bushbox’en er lavet i 1 mm rustfri stål(der findes en titanium model) og er bygget til at blive brugt. Den skal IKKE samles men kan bare foldes ud og er klar på under 5 sek.
Specielt det med den ikke skal samles men bare foldes ud syntes jeg er en kæmpe fordel, der er ingen dele der kan blive væk og den er super praktisk og samle da askepladen og risten til selve træet bare falder ned og på plads når den foldes ud.

De eneste løsdele er selve grill pladen og de to “trivets” som har multi funktioner. Grillen kan bruges som grill og også bruges til at hæve selve bunden så man feks kan udnytte en sprit brænder.
De to “trivets” kan ligeledes bruges til at “hænge” eller stille en spritbrænder på eller sættes i siden så man kan løfte eller flytte sin bushbox hvis det bliver nødvendig. Men de bruges normalt til at formindste åbningen i toppen så man kan bruge små gryder/kopper eller for at stive den lidt af.

Størrelsen på bushbox’en er som sagt XL og det er jo ikke en fordel hvis man er til UL,men jeg vil mene det ikke vil være et problem til normalt brug og på alm ture. Vægten på de 800 gram er i den høje ende men man skal så heller ikke slæbe på fuel når man er på tur.

XL..ja tak ;-)

XL..ja tak 😉

Selvfølgelig er de den XL når de skriver den og med en højde på 19 cm og en bredde/dybte på næsten 13 cm så er den absolut i den helt store ende og som jeg ser det har det kun en ulempe nemlig vægten,alt andet er kun fordele fordi man kommer godt op fra jorden og man får en madlavnings overflade der er så stor at man sagtens kan bruge store pander eller gryder og man er fri for der er en “hot spot” på en pande/gryde lige som når man bruger en lille stove.

For at sætten den op mod de ca 15-20 gange jeg har brugt den lille pocket stove så måtte jeg jo tros kraftig vind og kulde ud og prøve den og jeg kunne jo lige så godt se hvor lang tid den tog om at få en liter vand op og koge.
Men først skulle der findes pind til at tænde op med 🙂

The hot stuff ;-)

The hot stuff 😉

Lidt tommelfinger tykke stykker i bunden,lidt kvas/kviste og en hjemmelavet optændings “fidus”og så lidt finger tykke stykker igen. Optændingen gik problem frit og ret hurtigt kom der vedvarende store flammer.
Det var rigtig dejligt at den bare æder store stykker og at man ikke har “problemer” med at ramme åbningen når der skulle mere pind på og at selv ret “chunky” stykker bare dumpede i.
Toppen af Bushboxen blev monteret med de 2 “trivets” så bushpotten kunne stå sikkert,der blev hældt en 1ooo ml vand i og så var det bare at fodre “monsteret” med pind og se hvad tiden sagde når vandet kogte.

6 min og 28 sek så kogte vandet og det er egentlig ganske godt klaret når det var så koldt og det blæste kraftigt ?? Flere steder på youtube viser de den koger ca 600 ml vand på ca 3 min,så jeg er godt tilfreds med tiden.
Det var ikke fordi den var et frådene monster der bare ville fodres med træ,faktisk bruger den ca det halve af hvad min Biolite havde gjort på samme tid ??

Sådan alt i alt er jeg SUPER tilfreds med både finish og ydeevne men det der nok er bedst er brugervenligheden som bare er i top…5 sekunder så er den samlet..FAAANTASTISK 🙂 🙂

Glæder mig til at komme i på tur og bare nyde stilheden når man tilbereder sin mad,selvfølgelig er både Trangia og Primus meget larmende i forhold til de små stille flammer som bushboxen bruger. Så er det jo lige det at den indre hulemand bliver SÅ glad når man tilbereder sin mad over åben ild 🙂

En ting jeg skal have testet er om bushboxen er stor nok til at man kan bruge den som et lille bålsted hvor man kan sidde og holde varmen eller om der skal et “rigtigt” bål til for det er ikke sikkert den er stor nok til at fungere som “bålsted”

XL on fire

XL on fire


Posted in Bushbox, Bushpot, Test by with 2 comments.

Comments

 • Morten siger:

  Hejsasa!
  Tak for et godt websted!
  Jeg har anskaffet mig en lavvu -Helsport Varanger Camp 8-10.
  Jeg er nysgerrig på dine erfaringer ift bål i Lavvuen. Min tanke er, at Lavvuen sodes til i åbningen øverst over tid og at stoffet påvirkes – hvilket kalder på en form for ovn. Omvendt vil jeg stadig gerne være fri for at skulle tilkøbe ovn og slæbe den med.

  Har du lavet bål i din lavvu? Hvad er dine tanker herom? Jeg lurer lidt på en Bushbox for at holde bedre styr på bålet, men er i tvivl om det er realistisk.

  • Aksel siger:

   Tak for ros…
   Jeg ville nok vælge både bushbox eller anden form for ild fra,netop som du skriver så søder det en del og alt lugter af røg.
   Jeg har med fordel brugt 3 små metal malerdåser som jeg har købt i Flügger hvor jeg har puttet stenuld i og hældt bioetanol i og brugt det som en stor brænder som både opvarmer og noget kan lave mad over.
   Når man er færdig lukker man bare dåsen.

   Håber det var til lidt hjælp
   Mvh outdoorfreak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *