Jetboil Opskrifter 1

Da Jetboil er lidt speciel udformet er det ikke nemt at lave mad i den,derfor vil jeg prøve at samle opskrifter så man kan få mere ud af sin Jetboil.
Som udgangspunkt er den kun til at koge vand i men med lidt forsigtighed og lavt blus(simre) er det muligt at tilberede enkelte retter.
(Opskrifterne er alle testet og tiltberedt på Jetboil)

Mad når det er bedst på tur :-D

Mad når det er bedst på tur 😀

 

Scramble æg med pølser og bacon.(1 pers)
Du skal bruge:
2 æg.
2 pølser eller en dåse cocktailpølser.
100 g bacon i tern eller røget saltet bacon.

For svag blus svits bacon let gylden under omrøring. Når bacon næsten er færdig kommes pølserne i som er skåret i passende stykker og de svitses med til baconen er helt crispy. Slå de 2 æg ud i bacon og pølserne og rør til æggene er helt stegt.
Retten serveres rygende varmt evt med skovsyre,salt og peber.
By Outdoorfreak

Popcorn.(1-2 pers)
Du skal bruge:
En god “sjat” olie og en god håndfuld majs kerner og lidt salt.(1 pers)

Kom olien i Jetboilen og vent 10 sek,kom kernerne i og lyt efter de første pop. Ryst Jetboilen under opvarmningen indtil der er 2-5 sek mellem poppene. Sluk Jetboilen,drys sat ned til de varme popkorn og ryst grundig og du kan nu nyde popkorn i naturen.
NB. undgå at brænderen køre på fuld blus da der kan være fare for bunden smelter.
By Outdoorfreak

Karry ris med dampet torsk. (1-2 pers)
Du skal bruge:
1 pose ris(den i kogepose) eller løse ris,250g torsk filet eller loins,karry,salt & peber,citron og en stegepose.

Når vandet koger i Jetboil kom risene i og tilsæt salt og ½ tsk karry. Lad det koge til risene NÆSTEN er færdig,put torsk i stegeposen med 1-2 skiver citron og put det oven på risene,lad det simre til torsken er klar.
Hæld vandet fra dine karry ris og læg torsken ved,smag til med salt og peber. Har man ikke en stegepose så kan torsken godt “koges” de sidste minutter sammen med risene(nødstilfælde) 😉
By Outdoorfreak

Ris med tomat og bacon. (1-2 pers)
Du skal bruge:
1 pose ris eller løse ris,1 dåse hakkede tomat,200g bacon.

Steg dit bacon let gyldent og læg dem til side i evt din tallerken,kog risene i let saltet vand. Når risene mangler 1-2 min af deres koge tid hældes vandet fra og risene blandes med dåse tomaterne og det varmes op under omrøring(kom godt i bunden af din Jetboil) med svagt blus,når retten er varm kan man tilsætte sit bacon eller bruge det som “drys” på toppen når den serveres.
By Outdoorfreak

Pasta med tomat og bacon. (1-2 pers)
Du skal bruge:
50-90gram pasta,1 dåse hakkede tomat,200g bacon.

Steg dit bacon let gyldent og læg dem til side i evt din tallerken,kog pastaen i let saltet vand. Når pastaen mangler 1-2 min af deres koge tid hældes vandet fra og pastaen blandes med dåse tomaterne og det varmes op under omrøring(kom godt i bunden af din Jetboil) med svagt blus,når retten er varm kan man tilsætte sit bacon eller bruge det som “drys” på toppen når den serveres.
By Outdoorfreak

Steam baked Muffin (1 pers)
Du skal bruge:
Muffin dej(pulver mix),stegepose,potholder(den der følger med Jetboil) evt banan,bær eller chokolade knapper.

Hæl ca 1/4 af pulveret op i stegeposen og bland det med en passende mængde vand,mix det godt sammen og tilsæt evt bær,banan eller chokolade knapper) Luk posen med en clips eller en meget løs knude(der skal kunne komme damp ud)
Put Potstand (på hovedet) ned i bunden af din Jetboil og hæld vand i til det når ca halv op på potstand,læg posen oven på og tænd Jetboilen. Når vandet koger skru ned på laveste blus så vandet lige netop koger stille og læg låget på.
For ikke at få ekstra vand i din pose med dej så klip overskydende top af pose.
Sørg for der altid er vand i bunden af din Jetboil,der skal komme damp op af den hele tiden. Ca 15-20 min senere har du frisk damp kogt muffin kage,åben posen og spis…velbekommen
Selvfølgelig mangler den brune skorpe som ved alm bagning men ellers er resten som ved en alm kage.
By Outdoorfreak

Fyrrenåle te (2-3 pers)
Du skal bruge:
½ kop fyrrenåle (friske nåle fra de yderste spidser) 800-900 ml vand evt sukker og citron.

Bring vandet i kog og tilsæt fyrrenåle og lad det småkoge i ca 15 min. Hæld den færdige te op i en kop tilsæt evt sukker og citron. Udover den varme drik så indeholder den masser af c-vitamin.

NB. Skyl og rens nålene inden brug og du kan godt tørre nålene og lave te af dem senere men du skal forvente lidt længere kogetid og en større mængde nåle end ved friske nåle.
By Outdoorfreak
Tomatsuppe (2-3 pers)
Du skal bruge:
1 lille løgløg,1 gulerød,1 kartofler,2 fed hvidløg,lidt olivenolie,1 dåse hakkede tomater,3 kopper hønsesuppe eller 2 bouillon terninger opløst i 3 kopper vand.½ tsk groft salt evt 1 lille bdt persille(til pynt)

1. Skræl løg, kartofler og gulerødder og skær dem i meget små tern. Snit 1 fed hvidløg i skiver. Varm 1 spsk olie i din Jetboil og kom løg, gulerødder og hvidløg i. Lad dem snurre et par minutter inden “suppe”, kartofler og tomat tilsættes.
2. Kom låg på og lad suppen simre i ca 20 min.
3. Brug en gaffel til at “blende” suppen til en ensartet, grov suppe. Smag til med salt.
By Outdoorfreak

Chokolade Fordue (2 pers) Aka Love in the woods.
Du skal bruge:
200-300 gram chokolade,100 gram marcipan,1 æble,1 pære,5 store jordbær,1 banan. 2 pinde lavet af evt tynde grene eller medbragte bambus spyd(en gaffel kan bruges)

Knæk chokoladen i små stykker,smelt 2/3 del chokolade i din Jetboil ved SVAG varme(lavest mulig) imens skær frugterne i mundrette stykker og lav små flade (5 kr store) “pandekager” af marcipanen. Når chokoladen er smeltet rør den sidste 1/3 rest af chokolade i og når den er smeltet er du klar til at dyppe din frugt i chokolade.
Hvis chokoladen bliver for stiv varm den igen op over svageste mulig flamme.
Nb: undgå chokoladen brænder på.
By Outdoorfreak

Kantarel suppe (1-2 pers)
Du skal bruge:
200 g kantareller,1 skalotteløg,3-4 dl hønsebouillon,2 dl madlavningsfløde eller 2 spk mælkepulver+ 1 dl vand,1 tsk timian,salt,peber evt citronsaft.

Steg kantareller og skalotteløg i din Jetboil (laveste blus)under omrøring sammen med lidt olie. Når kantarellerne begynder at blive bløde tilsættes hønsebouillon. Kog dette op før du hælder madlavningsfløde i eller 2 spk/vand .
Lad suppen stå og småkoge i 10 minutter før du tilsætter timian og smager suppen til med salt, peber og citronsaft.
Server suppen sammen med groft brød.
By Outdoorfreak

Tomat sovs til feks ris,pasta eller kartofler (2-3 pers)
Du skal bruge:
1 løg,,2 fed hvidløg,lidt olie,ca.30 g soltørrede tomater,1 ds tomatpuré,1 ds flåede tomater(hakket),2-3 dl vand,1 spsk basilikum (tørret) 2-3 spskmælkepulver,,smag til med salt og paprika.

Løg og hvidløg hakkes fint og svitses i olien, de soltørrede tomater hakkes og tilsættes. Herefter tilsættes konc. pure, fl. tomater og basilikum, salt og paprika. Saucen småsimre ca.10 min til den er blevet lidt tyk, bland mælkepulver og vand og lad saucen koger op og smages til, og er klar til servering.
Laves ved svag varme og under omrøring.
Vil man lave retten lidt lækker kan man strimle en peberfrugt i tynde strimler og kom dem i de sidste 5 min. Eller begræns mængden af vand og spis den som en tomat suppe.
By Outdoorfreak

Let svensk pølseret.

Let svensk pølseret. Lavet i Jetboils 1,5 L pande


Posted in JetBoil, Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *