BioLite Vs PowerPot

Har gennem længere tid ønsket mig en PowerPot for at se om det “hype” omkring den virklig passer så godt !! Har gennem længere tid været meget glad for min BioLite som i bund og grund kan det sammen som PowerPot… Så jeg besluttede mig at købe en og få den testet og se om den var så god som de skriver.

Mange Reviews omtaler den som “fantastisk” men jeg fandt hurtig en “fejl” eller skal jeg sige begrænsning ?? Men først BioLite Vs PowerPot testen hvor jeg tester for og imod !

BioLite VS PowerPot.

BioLite er jo en enhed i sig selv og man skal “kun” tilføre brændsel for den fungere og dermed oplade en USB enhed hvorimod PowerPot kræver en brænder feks et lille bål,gas,sprit eller benzin,selv BioLite virker sammen med den.  😀 ren WinWin MEN her bliver det hurtig klart hvis man skal bruge USB enheden for feks at lade sin telefon så slår PowerPot klart BioLite på opstartstiden,har man ikke noget med til at starte BioLite op med så går der nemt 10 min med t finde brændsel og bagefter 5-10 min inden den oplader din USB enhed. Hvorimod PowerPot er klar på under et minut,det tager den tid det tager at samle feks en JetBoil brænder og 10-15 sek efter er den klar til at lade(når du har kommet vand i gryden) din USB enhed.

Begrænsningen på PowerPot stod klart når man læser brugsanvisningen for den siger man kun må koge vand i den gryde,ønsker man andet så er det i “låget” !?!?!? Men ser man brugen på nettet er der nogle der laver mad i gryden,dog er det supper eller andre MEGET flydene former for mad der bliver lavet i gryden…det er sq lidt af en nitte !!!!! for laver man andet risikere man at brænde det element af der er i bunden af gryden og så står man jo med en meget dyr alm gryde ?? Men men men man skal jo ikke fortvivle for det meste af det mad jeg tilbereder er jo pulvermad hvor man skal tilsætte kogende vand(når vi snakker kajak tur) så skaden er ikke så stor for mig :-/

MORE power 😉

BioLite har jo ikke den begrænsning da man sætter en gryde oven på enheden og tilbereder sin mad der. Men du skal tilføre grenstykker og kviste MANGE gange når du laver mad og du kan godt “simre” en ret men det er svært. Den mængde grene/kviste der skal bruges er mere en 10 min indsamling for at koge 1 liter vand og skal man lave mad skal der virkeligt samles ind,jeg har prøvet at medbringe brændsel i form af træpiller til en pilleovn og det fungere ret godt,det er det bedste alternative brændsel jeg har fundet,det brænder længe og er nemt at håndtere MEN igen skal der fyldes på og varmen variere jo en del når man hele tiden fylder på. Skal man lade en smart phone op tager det 3½-4 timer og så skal der virkelig samles kviste og grene. Bruger man træpiller skal der ca bruges en go kop piller pr halve time.

Power and Fuel.

Selvfølgelig kan man jo bare vælge en “enhed” som passer bedst til den tur du skal på og som bruger af Trangia gennem mange år så er hverken PowerPot eller BioLite lige så genial og allround,men når det er sagt så må jeg sige at det mest fortrukne lige pt er JetBoil(SUMO)eg skal på tur og som ekstra har jeg brugt BioLie på længere ture for at kunne fylde på min mobiltelefon,men jeg er ret sikker på PowerPot har overtaget den plads,den er bare mere genial selv med de begrænsninger den har.

Når man er ude i dårligt vejr så kan man jo til nøds bruge sin gasbrænder i teltets apsis og det går slet ikke med BioLite pga de flammer der vil være og fordi der helt sikkert vil komme røg i hele teltet og det samme vil gøre sig gældene i et shelter. Begge enheder slår sig meget op på de kan lade USB enheder op OG ja de fungere men det skal IKKE Være den primære grund til du køber den/den,for til egentlig opladning er der mange andre bedre løsninger. Som backup fungere BioLite fint og den kan godt bruges til at holde feks din mobil kørende en hel weekend uden man skal være bange for at løbe tør for strøm. PowerPot vil uden tvivl kunne klare det samme job og med mindre besvær og jeg tror at du vil kunne lade din mobil helt op på kortere tid end med BioLite,måske snakker vi helt op til en times kortere ladetid og man skal ikke rende efter brænde hele tiden,bare sørge for der er vand i gryden. En længere lade test vil komme senere når den er blevet mere testet i naturen.


Posted in BioLite Stove, PowerPot, Test by with 2 comments.

Comments

 • Ib Sandstrøm siger:

  Hej OutdoorFreak,
  Det er en god sammenligning du har lavet her.

  Har du hørt om nogen, som er kommet til at brænde deres PowerPot element af ved madlavning?

  Jeg har godt set at PowerPractical, som laver PowerPot skriver i anvisningerne at der skal være vand i gryden. Jeg forestiller mig at det, som kan ske er at varmen ikke bliver ledt væk fra elementet. Den typiske gryderet består jo af relativt meget vand og fedt (som vidst har bedre varmeledningsevne end vand), så er der mon en reel risiko for at der går noget galt? Eller er det bare den amerikanske måde at advare mod alt andet end testet brug 🙂

  Mvh Ib

  • Outdoorfreak siger:

   Kender kun til 1 person der har brænd sin PowerPot af,dvs den fik nedsat ydelse fordi hans mad brændte på i bunden,men ellers har jeg ikke hørt om nogte der har haft problemer.
   Har selv “udfordret” gryden med pasta retter,pulvermad,vand osv….det har ikke givet nogle problemer så mon ikke det bare er en amerikansk måde at “redde sin røv” på..?? Jeg tør personligt godt lave mad i min så længe det er noget som er meget vand eller fedtholdig og tror ikke der er en stor risiko.
   Men som sagt skal det ikke brænde på 😉
   Mvh Outdoorfreak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *