Kajak og frokost på standen.

Jeg var stået tidligt op for at sætte lidt grej på plads og sætte ny kølbeskyttelse på min kajak og få dem vasket. Det er vist længe siden de har set ferskvand,så de kunne godt lige bruge lidt. Planen var egentligt at komme et smut på vandet for at nyde det gode vejr og få lidt frokost ved vandet.

Der blev smurt lidt mad hjemme fra,pakket lidt vand til noget kaffe og ellers finde det der skulle bruges. Godt nok var vi 2 der skulle på vandet og det bliver jo alligevel til lidt udstyr der skal pakkes ned i den bette “A Polo 13” 😀 Turen skule gå fra Humlum havn og til Oddesund,en lille tur på små 10 km tur/retur. Bilev var pakket og vi kørte mod Humlum i smukt og næsten vindstille vejr,spredte skyer….fantastisk kajak vejr.

“Tøserne”

Kajakkerne blev slæbt til stranden og der blev pakket det mad og vand som vi havde med,et tæppe og så var det bare afsted. Selvfølgelig var der nogle “tosser” som skulle ræse rundt tæt på kysten i deres speedbåde,man føler sig virkelig truet når de kommer mindre end 50 meter fra stranden !! Når vi var komme lidt fri af speedbådene kunne vi søge lidt ud på vandet og kunne begynde at nyde turen…vejret kunne næsten ikke blive bedre 😀 🙂

Det var en dejlig tur,vi kunne se Oddesund og det var her vi skulle i land og spise vores medbragte mad. Tæppet blev foldet ud og der blev varmet vand på den medbragte JetBoil for vi skulle have “cowboy kaffe” til vores mad. Det var en skøn udsigt vi havde,Oddesundbroen på den ene side og Grisetå odde med det lille rød/hvide fyrtårn på den anden. Temperaturen var stegende hedt fordi vi lagde lidt i læ, de 19 grader der var på fjorden passede ikke inde på stranden for her var der vel mellem 22-25 grader.

Fyret….

Scott and the bridge…

Det er fandme livet at ligge på stranden efter en tur på vandet,nyde maden og kaffen…”udsigten” var der intet galt med 🙂 MEN pludselig faldt temperaturen og det blæste op ?? Det var som om der skulle komme et ordenlig torden skyl men det forblev sådan !! Det gik fra de ca 4-5 m/s blev lige pludselig 7-8 m/s og der kom masser af små hidsige bølger,man kunne fornemme strømmen i smalle sted ved Oddesund broen også tog til,det var vel vinden der presser vandet ind i fjorden.

Strand,mad og kaffe….Life is great

Fyret og kæmpe foden…eller er fyret bare lille..??

Vi pakkede sammen for at lige at komme et smut under broen,godt nok ville det blive en udfordring for hende og sjovt at prøve at padle i strøm og hidsige bølger,har jo været van til at styre med mit ror og hvor jeg nu kun bruger skeg/finne skulle jeg da lige prøve at udfordre mig selv lidt *G* Det skull vise sig at være noget af en udfordring,ikke at komme hen til broen og under den MEN at vende kajakken og komme retur..!! Vi kom lige om på den anden side og der var strømmen meget værre og bølgerne op med de 45-50 cm,det var lidt vildt men mega skægt at prøve,da vi kom forbi Grisetå odde på retur vejen fik vi lidt læ men modvind og medstrøm,det var lidt underligt. Lidt længere fremme kom vi godt i læ og det blev igen en hygge tur,snakken gik og der var mulighed for et lille kys på vandet og et byt af pagaj,det var mest pga min skulder vi byttede,fordi det er en pagaj med et lidt mindre blad og derved et andet “gear”…det var dejligt at have en lidt mindre belastning.

Da vi kom nærmere Humlum havn var der IGEN en speedbåds tosse der var meget tæt på kysten,fatter det simpelthen ikke hvad de laver ?? De sejlede rundt om et badetårn med høj fart,de kan på ingen måde se om der er nogle i vandet eller på vej der ud. Vi listede tæt på kysten for at komme forbi i rimelig sikkerhed,for jeg er sikker på han slet ikke så os men havde travl med at imponere tøserne ombord.

Da vi kom han til de røde fiskerhuse(og æ Polo) var turen slut,det har været en skøn tur,vi skulle lige have pakket alt det vi havde med sammen og kajakkerne på taget af bilen.Da det var gjort satte vi os på bænken for at nyde en kop kaffe og en Twix(chokoladebar med kiks),snakkede lidt om turen og den speedbåds tosse der stadig ræsede rundt tæt på kysten,nogle gange var han så tæt på man kunne se hans øjenfarve…sådan noget gør mig sq gal i skralden MEN heldigvis kunne det ikke overskygge den dejlige tur vi lige var kommet hjem fra.*S* 😀

Jo jo…det kan sagtens være i “æ Polo”

Nå ja det blev da til 9,5 km på fjorden…ikke dårligt bare for at få en frokost på stranden 😉

KayakLog.

Life Is Great….. 😀


Posted in JetBoil, Tur, Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *