Sælsafari og Venø rundt.

Peter og jeg har haft aftalt længe t vi skulle på vandet Torsdag og vi skulle tidligt afsted (kl 8oo) men vi havde ikke aftalt hvorhen da vejrudsigten havde lovet alt fra blæst,lyn og torden til hedebølge og 32 grader..???

Da dagen kom blev aftalen blev Kleppen (ved Venø) vejret var ikke bet bedste,meget overskyet og trykkende men det regnede dog ikke. Vinden var 6-7 s/m og en masse små krabbe bølger,Peter ville enten vælge turen til Humlum Havn eller turen til Struer. Jeg havde dog helt andre planer 😉 Peter har ikke været Venø rundt og jeg kunne håbe på han havde lyst ??

Gråt i gråt..men stadig skønt.

Peter ville gerne men havde problemer med ryggen og ville se hvor langt “kadaveret” kunne holde. Efter ca 7 km smed vi kajakken på stranden fordi ryggen skulle strækkes,det er vist den længste strækning Peter har padlet UDEN at skulle have en smøg *gg* Vi kunne lige så godt nuppe kaffen her og peter tryllede 2 smurte rundstykker op af kajakken…eneste bemærkning “ka do li stærk ost”…øhh Ja..”Her”.. Så jeg samlede lige JetBoil og kogte vandet til vores cowboy kaffe og på ingen tid sat vi med en fantastisk udsigt,frisk kaffe og rundstykke….det kan næsten ikke blive bedre 🙂

Life is great…især med stærk ost 😉

Fjernede lidt Peters focus fra ryggen og bildte ham ind at der ca var en km til vi så sæler…tror nok der mindst var 3..men hva fanden,gik den så gik den 😀 . Snakken gik en det gjorde den ene kilometer efter den anden og pludselig var der sæler i sigte 😀 😀 Først var vi lidt i tvivl,men jeg mente nu aldrig jeg har været rundt hvor der ikke var sæler ?? Store bunker tang,fugle…nej den var god nok SÆLER..Peter glemte alt om ryggen for en stund og knipsede en masse billeder af sælerne,jeg har for vane at gå lidt i stå og tage lidt billeder og bare se sælerne nærme sig kajakken…det er fantastisk at se dem komme helt ind på 10-15 meter og så skynde sig væk.

Yahoo..Sæler

Lidt ala Bubber og BS…jeg vil altså ikke være Bubber *G*

Nu var Peter noget foran, om han skulle have billeer af hele sæl kolonien ved jeg ikke, men pludselig var han laaaangt væk. Jeg padlede lidt raskt og fik indhentet Peter igen,Solen var kommet frem og det blev pludseligt varm,varmen kom hurtigt og vi padlede i land for at få lidt tøj af. Vi kom hurtigt på fjorden igen og Peter ville vide hvor langt der var tilbage,ryggen var noget øm syntes han. Jeg måtte heller sige hvor langt der rigtigt var denne gang og der var vel 7 km til vi var ved bilerne.

Sol,varme og ikke en vind rørte sig.

Peter ville gerne i land for at strække ryggen lidt så vi ændrede kurs mod kysten og gik ind lige før havnen på Venø så Peter kunne strække ryggen lidt. Varmen og solen viste sig fra den gode side og temperaturen var vel omkring de 25 grader og der var ikke en vind,fjorden var nærmest blank 🙂 Vi kunne se færgen og lagde kurs mod den,Peter er ikke så glad for at komme forbi færgen,ikke pga selve færgen men fordi der er meget dybt og så kan der være en lumsk strøm. Vi nåede at se færgen sejle over 2 gange og vi timede turen så vi kom forbi når den kom tilbage på sin anden gang. Det var perfekt timet,vi padlede lige forbi som færgen gik i land på Struer siden,jeg skulle heeeelt tæt på for at lege i bølgerne fra færgen og bruset fra skruerne..weeeeee.(LOT OF FUN)… Men Peters pagaj blev fanget af en dønning fra færgen og i et par sekunder kunne han ikke rigtig ro i de store hvirvler fra færgen,det var vist et par nervøse sekunder Peter oplevede..*g*

Fun is near… Weeeeee… 🙂

Imens dette foregik ræsede jeg rundt i skummet og bølger færgen havde lavet,og på få sekunder var vi forbi færgen og kunne se bilerne…det var igen en stor oplevelse at se sæler og få lov til at padle i så smukt vand,fjorden omkring Struer byder bare på så meget natur og oplevelser at den samme tur sjældent føles ens. Sælerne ved Venø at altid turen værd og jeg er ret sikker på Peter tros den lidt dårlige ryg har nydt oplevelsen..jeg ved jeg har. 🙂

Det var den tur…hey se uden hænder 😉


Posted in JetBoil, Tur by with 2 comments.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *