BioLite Stove nu med grill :-)

Efter at have testet min BioLite Stove på flere ture i skoven og shelter, har jeg efterhånden dannet mig et indtryk ab brugen og de små “problemer” som man bliver udfordret med når man er ude.

For det første bruger den ret meget brænde(kviste,smågrene,kogler)når der skal lades op på telefonen,dvs når den skal lade 100% hele tiden. Men når man skal lave mad er det faktisk en fordel at den ikke er med fuld flamme hele tiden for der er virkelig fuld blus på og maden brænder let på!! Men smider man lidt kviste på ind i mellem og køre på “Lo” så er varmen til at styre og maden brænder ikke så let på. Skal man koge vand så skal den stå på “Hi” og Man putter en lind strøm af kviste på BioLite’en for MAX varme og man vil opleve den koge vand lige så hurtigt som feks en Trangia på gas.

Brænde er ikke bare brænde for der er stor forskel på hvilket træ man bruger,jeg foretrækker hård træ feks birk,ask eller frugt træ men når man er i skoven vælger man jo det der er i nærheden. Hvis man vil undgå for meget røg skal træet være tørt og det er normalt ikke så svært at finde omkring større træer,heller ikke når det har regnet. Så er der det med opladningen af batterier eller telefon/gps og det vil jeg komme ind på senere i dette indlæg.

Er i bund og grund rigtig glad glad min BioLite og den skuffer kun lidt på enkelte punkter(mere om det senere) men da jeg så der var mulighed for at lave grill mad måtte jeg jo bare bestille den lille grill. Prisen er ca 700 Dk for grillen alene når man køber den i US og dertil kommer moms og afgifter,det skal så lige siges at dem har jeg sparet da de “glemte” at indkræve pengene,ellers ville prisen have været ca 1100 kr hvilket jeg syntes er dyrt ?? Men vil man have det sidste nye inden for “gadget grill stove oplader” så koster det at være med og kan kun sidde og smile over jeg har sparet lidt 😀

Grill uden transport låget.

Grillen har et areal på ca et A4 ark og passer fint til 2 personer eller en meget sulten person,og når grillen er monteret er der mulighed for længere stykker brænde/kviste hvilket forlænger tiden mellem fyringerne og det vil flere tests vise senere hvordan det fungere. De første indtryk under udpakningen var lidt blandet,grill risten er ikke tilpasset ordenligt og er lidt skæv,men da metallet er tyndt kunne den nemt tilpasses så den lagde mere rigtigt. Flammesprederen (under risten) er meget bedre tilpasset og er lavet i lidt tykkere materiale da den skal holde til flammerne og selve “grillen” er meget godt lavet og virker solid,de folbare ben er ret stabile og solide når man tænker på hvor lange og tynde de er,jeg ville ikke være bange for at grille 2 store tomater og en 300 grams bøf på grillen 😉

BioLite + Grill

Opbygningen er selvfølgelig solid og man kan godt se der er sparet lidt på materialerne for at holde vægten nede på et acceptabelt niveau,men ikke så meget at man tænker på det ikke vil holde for jeg er sikker på det er testet godt nok og er solid nok til mange års brug. Vægten på grillen er  ca 850 gram er nok lidt i overkanten for en rygsæk rejsende men til mine ture i shelter,strand og kajak er det ikke  det store problem heller ikke når selve BioLite’en vejer ca 935 gram. Selvfølgelig er 1,8 kg tung,men man skal heller ikke medbringe gas,sprit eller benzin på turene for brændet er jo derude i naturen.

Låget til “brænde” og det giver en fornemmelse at grill arealet.

Lovede at komme med lidt mere info omkring lade tider på min mobil (Samsung Galaxy SIII) og 1 time svare til ca 25-30 % opladning på batteriet hvilket er  ca 4 timer til at oplade mobilen fra tom til helt opladet. Bedste opladning er når mobilen er slukket og bare ligger til opladning uden man bruger den,pt har jeg ikke kunne få den til at oplade min Samsung Galaxy Tab,men det er heller ikke meningen den nogensinde skal med på tur. En IKKE smartphone lader den meget meget hurtigere og en “alm” Nokia kan den oplade på ca en time. De gange jeg har brugt min BioLite har jeg alligevel siddet et stykke tid efter og smidt pind på for at hygge ved flammerne og så er der noget Zen/ mediterende ved at høre på den svage “buzzing”lyd fra blæseren 🙂

Der kommer jo ikke røg uden der er ild og det kan der være noget om,er træet ikke tørt nok under optænding ryger den til der er flamme og heldigvis hjælpere blæseren ret godt på der kommer hurtig ild og dermed ingen røg, MEN glemmer man at fylde kviste på med mellemrum og der kun er en lille bunke gløder i bunden så opstår der en del røg indtil der er ild i de nye kviste ?? Men dette kan afhjælpes med et par små pust ned i gløderne så der kommer ild i det nye brændsel,underligt nok kan blæseren ikke blæse nok luft ind i kammeret så den af hjælper problemet ?? men at det virker fint under optænding!!

Ingen røg uden ild ?

Når det er sagt er jeg utrolig glad for min BioLite og glæder mit til at teste den nyindkøbte grill næste gang jeg er ude,men skal jeg give selve BioLite Stove karakter bliver det en STOR 8 tal (ud af 10) Kun vægten og mængden af brændsel trækker lidt ned. Selvfølgelig er der mange andre og billiger alternativer derude til at opvarme mad og lade på usb enheder men denne BioLite indfrier mine forventninger og skuffer ikke. Men til madlavning er Trangia nu nummer 1 men skal der hygges med rigtige flammer og grilles er BioLite en udemærket og anderledes alternativ og med en mulighed for opladning af usb enheder er kun en bonus.


Posted in BioLite Stove, Grej, Test by with 2 comments.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *