Shelter+Trangia+Biolite=Hygge

Første live test af min BioLite Stove.

Ungerne og jeg stod lidt tidligt op for at spise morgenmad så vi kunne komme komme ud i skoven og hygge i shelter og jeg kunne teste  min nyindkøbte BioLite Stove. Vi valgte Shelteret på Jegindø fordi det er et total lækkert sted og hvor vi kommer ret tit,det er et sted man kan opholde sig uanset vejr og vind.

Shelter pladsen “Udgravningen”

Først skulle vi lige bære en lille kasse med grej og mad hen under halvtaget og så blev det tid til at teste det sidste nye grej imens ungerne legede. BioLite blev pakket ud og jeg gik igang med at samle en god håndfuld smågrene til den første “burn off”. Det var ingen sag at få gang i den,jeg brugte et par optændingsblokke som jeg havde købt til formålet og på ingen tid var der flammer og jeg tænde den lille blæser. Der gik 2-3 min så var der lys i den grønne lampe og jeg kunne lade min mobil(det skulle prøves) Blip blip og telefonen gik igang med at oplade og mit smil blev næsten lige så bredt som ansigtet,DET VIRKER 😀

Imens den opleder min mobil gik jeg på jagt efter flere små grene for det var usansynlig hurtigt den brændte de små grene, så man måtte fodre Biolite’en ca hver 3-5 min for at der kunne være en god flamme. Det er nu længe siden jeg har lavet mad over “åben” ild men den meget svage duft af røg og svage knitren fra ilden vækker bare den indre hulemand. Skulle prøve at sætte den på Hi for der er nemlig 2 indstillinger på blæseren…dvs Ingen(når man tænder op) Low (når der er ild) & Hi når der skal brændes rigtig rent og varmt.

Burning and Buzzing

Det var som sagt ingen sag at få ild og holde gang i den MEN man skal være noget over den når den står på Hi og blæseren køre på fuld kraft,men det er en ren fornøjelse at se sin mobil lade op og vandet/maden bliver varmet. Man skal “fodre” den ofte og det kræver tilvænning når man bare er van til at tænde sin Trangia på gas og lade den brænde løs,men jeg er ret sikker på det bare lige er en kort brugs periode og så føles det naturligt.

Kogetiden er overraskende kort,en ½ liter vand tog nærmest ingen tid når jeg sammenligner med Trangia,dog er Trangia hurtigere ti at  bringe det i kog,ca et minuts tid og forskellen ligger nok mest i at man skal have gryden af for at fylde på en enkelt gang !!

Avanceret “hulemands” grej 😀

Selvfølgelig skulle vi have noget at spise og det blev lavet på noget jeg kendte,nemlig min Trangia og det var egentlig også en lille test for det var første gang jeg havde gang i min hård anodiseret sæt (model 27 -1 HA) for jeg har kun været van til de “almindelige” sæt med teflon pande og jeg var spændt på hvordan det nye matriale ville være at bruge og rengøre,nå ja og bruge oven på BioLite. Imens jeg lavede maden hyggede ungerne sig på pladsen og de ville gerne lave et lille bål,så jeg havde lidt ro til at varme mad og nyde en kop kaffe imens

Kok amok 😉

Ungerne hygger MAX.

Ungerne var sultne så der blev lavet 2 potioner på den lille Trangia,alt den friske luft giver en god appetit,selv knægten spiste 2 potioner men nu var det jo også en af hans ynglings retter(boller i karry med ris). Da vi var færdige med maden kunne ungerne lige ræse det sidste energi af imens jeg pakkede sammen på det grej vi havde med derud.Selvfølgelig skulle jeg lige selv have en potion og det blev så resterne 😉

“hulemanden”

Efter endt tur og en lille test af de sidste nyindkøbte turgrej kunne jeg pakke sammen og tænke lidt på om det har været besværet og pengene værd ?? På nuværende tidspunkt må min konklusion være at BioLite er klart pengene værd og fungere som lovet,lader uden problemer min Samsung SIII og i de 20-25 min jeg filmede og tog billeder kom der mere strøm på end jeg brugte så det fungere fint,næste test bliver lade tid og madlavnings test. Trangia fungere jo som normalt og hjemme venter den sidste test “opvasken” for at se om den nye overflade er nemmere at rengøre end på en almindelig alu Trangia.

Opvasken efter 3 personer.!

Det var igen en fantastisk tur ude i naturen sammen med ungerne og kan kun sige …KOM UD 🙂


Posted in BioLite Stove, Grej, Shelter, Test, Trangia by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *