Design By Rob Feloy.Made By SeaBird. I call it Scott……….

Jeg har egentlig gennem de sidste måneder gået og tænkt om jeg skulle sælge min Seabird Northsea,ikke fordi kajakken er dårlig eller bare ikke fungere for mig MEN fordi den er for lille til både mig og min oppakning på en hel uge tur??

Derfor har jeg valg at sælge min ellers så dejlige kajak og købe en ny når den engang rammer det danske markedet her først på året.!! Kommer til at savne min Northsea,for den var/er en fantastisk kajak i bølger og med et fantastisk glid gennem vandet :,-(

Valget har ikke været nem,for jeg har været i flere forskellige modeller og prisklasser og her til sidst stod valget mellem Vally,Tiderace og Scott. Sidstnævnte er ikke helt kommet på det danske markedet i HV udgaven, men har førstehånds information fra en der har prøvet den mindre søster LV udgaven og det var bare efter sigende en fantastisk kajak. Selvfølgelig skal jeg selv have en tur i den når den kommer til Danmark engang i Marts April måned (hvis rygtet taler sandt).

Den nye kajak er Designet af Rob Feloy som flere gange har tegnet kajakker til folk der vil sejle over Stillehavet eller Atlanten og har udover det, designet flere andre kajak typer til mere “normal” rovand. Den kajak jeg har valg bliver bygget af SeaBird men er som sagt tegnet af Rob. Kajakken hedder Scott og kommer i 3 modeller LV,MV,HV og det er den sidste model jeg skal have(HV)

Grunden til det bliver High Volume modellen er pga den lidt større Volume (den havde i regnet ud) og fordi selve kajakken er scaleret op over den lille model,derved er den både lidt længere og en lille smule bredere. Skrog formen vil jeg kalde lidt en hybrid da den kombinere den klassiske Svenske form(bredest bag cockpittet) og presser den ind i den klassiske engelske form som er bredest omkring cockpittet eller lidt foran.

 

Scott’en fås i tre farver grøn,hvid,rød,gul og i fire  materialer sammensætninger: diolen/fiberglas-hybrid carbon/kevlar-carbon-carbon/kevlar. Så der skulle være for enhver smag og prisleje….!!??

Kajakken adskiller sig ikke ret meget fra den Northsea jeg kommerfra og dog ?? for godt nok er den lidt større men forskellen ligger tydeligt i den form bunden har,og det er jo meget afgørende for hvordan den opføre sig på vandet.

På billedet overover ses det tydeligt at kajakken er den “bredrøvet” Svenske form men det er den for jeg er så utrolig glad for i min anden kajak( Expedition) hvilket også giver en meget god pakke volume til de lidt længere ture og en fantastisk gang i selv høje bølger. Dog kommer det til at kræve meget mere da modellen ikke er med ror og kun er født med skeg,DET bliver en stor udfordring for mig da jeg lige fra start kun har brugt ror i mine kajakker !! Men mon ikke det skulle kunne lade sig gøre at lære at styre kajakken med andre dele af kroppen,det tror jeg helt sikkert.

Ud fra specifikationerne på skemaet ovenfor burden den vare en ganske god kajak til det meste,den falder ikke rigtig igennem på nogle punkter men jeg kunne godt have ønsket mig lidt større hastighed og bedre manøvre dygtighed !!

Eneste ting jeg kommer til at savne er den ikke kan fås i sort,men så bliver farven bare gul som den anden kajak jeg allerede har og det går nok alligevel !?

Goodbye Northsea.

Hello Scott.


Posted in Kajak by with 4 comments.

Comments

 • Johannes siger:

  Hej!
  Roligt att det blir en Scott! Jag är själv mycket intresserad av samma men i MV pga att jag tror den storleken passar mig bättre. Vet du ngt mer om den? Vad med förstahandsinformationen du hade fått om LV? Jag har letat överallt men hittar bara Seabirds egen info. Har inte hittat ngt test ännu. Vet du något mer?
  Med vänlig hälsning, Johannes (Göteborg)

 • Outdoorfreak siger:

  Hej…
  Hvis man læser lidt på nettet er der lidt snak om dækslinernes plasering om hvorvidt det er for smald ude i for og agter,men jeg ser det ikke som et problem ? Cockpit kanten er lidt lav bagtil og kan volde problemer hvis man har et spraydæk i neopren fordi den er svær at få plads til !
  Udover det skriver Jeff Allen godt om den(søg efter ham på google) for han har testet den i bølger og er vist ret glad for den:-)
  Når jeg får min Scott hjem kommer der en lille test og info om kvaliteten.

 • Kenneth siger:

  Har lige læst dit lille skriv om at skifte fra North Sea til Scott

  Hvordan var det så? Har du stadigvæk din Scott og er du tilfreds, eller savner du din North Sea som bare pokker?
  Jeg går nemlig og overvejer at købe en Scott eller North Sea, men ved ikke lige om jeg skal vælge den ene frem for den anden. Overvejer også en Whiskey 16/18. Jeg kommer nok ikke til at bruge dem så meget til langture.
  Glæder mig til at høre dit svar..

  /Kenneth

  • Aksel siger:

   Hej Kenneth..

   Da jeg mest er til tur i næsten alt slags vejr så er min Scott stadig den foretrukne kajak,den er på alle måder bedre for MIG,men er man til bølger og surf er North Sea nok en lille tand bedre til de helt rå bølger. Men Scott er klaret den bedste all round kajak af de 2.
   Jeg er også mest til Scott’s form af de to kajakker og den er meget letter padlet,North Sean har en dårligere primær stabilitet og hurtiger at få op i fart,ellers er de meget ens.
   Håber det er svar nok,ellers må du skrive igen 🙂

   /Aksel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *