Æbleskiver i 5 graders frost !!

Det var en fantastisk søndag og ungerne og jeg ville have noget ud af dagen,vejret var jo fantastisk,helt vindstille og med masser af frostklart vejr. Så vi tog ud på mit “hemmelige” sted for at spise lidt æbleskiver og drikke varm kakao.

Mit “hemmelige” sted er nu slet ikke så hemmeligt,det ligger ca 6 km fra Struer gennem Resenstad mod Lemvig. Stedet er et af mine favorit steder til overnatning,dog er det et træls sted om sommeren pga myg for der ligger en fiskesø meget tæt på shelteret.

Mit sted…her kan jeg slappe af og nyde det,dog er jeg ikke den eneste der har opdaget denne perle men som regl kommer der ikke så mange her om vinteren og i det tidlige forår (hvorfor mon) 😉

Ungerne har efterhånden været med herude en del gange og de nyder det nu mest når det er lidt lunere i vejret ? Men heldigvis er der et ganske glimrende bålsted midt i shelteret og det skulle jo selvfølgelig bruges når det nu var så koldt.. Kikker du efter kan du lige ane bålstedet lige inde bag døråbningen.

Kort tid efter havde vi gang i bålstedet,og brændet var sponsoret af en god ven der der ikke bor mere end 2 km fra shelteret (tak til Bo) Kort tid efter kunne ungerne hygge sig omkring bålet og nyde varmen. Det er nærmest mere reglen end undtagelsen at vi ikke har udstyr med til en lille tur liggende i bilen,der ligger en kasse med Trangia,Light my fire meal sæt,økse,tæpper og diverse ting til udelivet.

To af mine absolutte favoritter Trangia og Lifeventure termomug. Trangiaen har efterhånden fulgt mig i små 20 år,dog er den blevet udskiftet og opgraderet til gas,men det er stadig sammen gode gamle model 25. Lifeventure termokoppen er af noget nyere dato men er absolut en af mine ynglings outdoor grej og den holder bare varm/kold længe og holder bare tæt uanset hvordan den vender/ligger,den følger mig påde på kajak ture og shelterture eller bare som en god varm kop i bilen.

Æbeskiverne er klar og selvfølgelig har vi hver vores farve Light my fire sæt,Ida’s Lyserød,Tore rød og undertegnet grøn. Selvfølhelig har vi marmelade med i praktisk flaske (Hello Kitty) 😛 og sukker i en pose,der var mere end rigeligt af æbleskiver i en pose og det er slet ikke tosset mad til at få varmen på og selvfølgelig den varme kakao til 😀

Der guffes æbleskiver i stor stil,imens bålet knitre lystigt i baggrunden og mad der spises ude smager nu meget meget bedre end hvis det lige bliver hevet ud af ovnen ?? Samtidig får man jo nogle fantastiske timer ude sammen med sine dejlige børn.

Kan i ikke forstå hvorfor jeg holder så meget af stedet,30 meter fra shelteret er denne fiskesø hvor der er et par bænke man kan nyde søen,solen og sin frisk fangede fisk hvis man er heldig :–D Shelteret indeholder udover bålstedet 3 sovekabiner med plads til ca 4 personer,så der kan total set sove 12 personer,med lidt god vilje kan man godt sove 6 personer sammen i hver kabine,total set 18 personer….


Posted in Shelter, Trangia, Tur by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *