Skulder+smertestillende+lille tur+knægtens første tur i år….

Peter (min kajak makker) ringede til fyraften for at høre om jeg ville med på vandet,det var efterhånden længe siden vi havde været ude og smage på salt vandet. Skulle lige cleare det med kæresten om det var ok at ændre vores planer så jeg kunne få dyppet kajakken og det var det 😀

Aftalen var at jeg skulle skrive eller ringe så det gjorde jeg 20 min før jeg var hjemme,dog skulle jeg lige forbi skolen og hente Tore som gerne ville med ud i hans “nye” kajak,for ham den første gang hvor han kommer på fjorden,han har dog været i svømmehallen for at “teste” den. Han ventede glad på jeg kom forbi og SÅ var det hjem og pakke kajak til en lille kort tur.

Nu er min erfaring med den nyeste kajak (til samlingen) ikke så stor og da det er lææænge siden jeg/vi havde været på vandet’ så føles Northsea’en MEGET levende,og når man sammenligner den med den anden Seabird jeg har, der en stor forskel på primær stabiliteten hvis man holder Expedition op mod Northsea’en. Expedition har en meget god primær og sekundær stabilitet hvorimod Northsea’en har en ret lav primær stabilitet og når den kommer op i “fart” så er den næsten lige så stabil som Expedition.

De første nervøse tag med pagajen og der kom glid i kajakken,nervøsiteten kunne tydeligt mærkes og det gjorde det ikke lettere at jeg lige skulle have en øje på knægten og hans balance i hans første tur på fjorden,men det klarede han overraskende godt. Tempoet var lavt og selv om jeg havde taget lidt smertestillende så kunne jeg godt mærke hvor min skulder sidder 🙁 MEN det var fantastisk at komme på vandet igen og få saltvandets duft helt op i næsen…uuhhmmmm 

Turen skulle af to grunde ikke være ret lang,min skulder og Tore som bruger mange kræfter for at “trække” den lidt for store kajak igennem vandet,men det blev da til næsten 4½ skønne kilometer på vandet og vi mødte 5 andre kajakrorere som også var ude at nyde det fantastiske vejr.

Tore kom træt i land og var klar til sin belønning,nemlig en kold sodavand en først skulle Peter og knægten lige have en kajaksnak,imens pakkede jeg lige lidt grej og skyllede det værste sand af.

En træt men glad knægt..

Tak til Peter og Tore for en dejlig tur på fjorden.. 😀 😀


Posted in Kajak, Tur by with 3 comments.

Comments

 • Signe Tronborg siger:

  Jeg nød også den skønne 1. maj aften på fjorden – også en vanddåb til grønlænderpagajen.
  Det ser ud til, at Tore skal have et par tips: 1. sid lidt fremoverbøjet – det giver flere kræfter – og gør at overkroppen drejer lidt, så mave- og rygmuskler hjælper til robevægelserne. 2. husk at skubbe med den hånd, der er på vej fremad – og den hånd skal have form som en blødt C, så du har en halvåben hånd, så du slapper af i fingrene.
  Aksel – har du tænkt på at prøve akupunktur for skulderen? – under alle omstændigheder pas på ikke at overanstrenge skulderen – tænk på en rostil, hvor du ikke har de høje løft af armen – ikke over vandret.
  venlig hilsen
  Signe

  • Outdoorfreak siger:

   Signe..jeg er helt klar over han læner sig tilbage,og jeg retter på ham ang teknik MEN han var bare alt alt for træt til at høre på mig og lige pt var det turen og min skulder der var årsagen til vi kom på vandet.

   • Signe Tronborg siger:

    Jeg er helt klar over, han var træt efter turen. Du kan måske hjælpe ham lidt med en smule polstring på den øverste del af ryglænet (f.eks. et par strimler af et soveunderlag, således at når han sætter rumpen tilbage, så får han den ønskede vinkling og let støtte i ryggen samtidig. Han er rigtig sej, når han ror sådan en første tur! – det er også derfor man har lyst til at hjælpe ham med tip.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *