Optimus Weekend/Lite Solo

De jeg nu har begge Optimus modeller (Weekend HE/Lite Solo) kan jeg jo ligeså godt lave en lille sammenligning af modellerne.
Den største forskel er nok den lidt sjove bund på Weekend modellen,det skal vist kunne optage op til 20% mere af varme energien og derved spare brændstof og forkorte kogetiden,men det vil en senere test vise?

image

Når man ser på modellerne side om side så er der ikke den helt store forskel,matrialet form og farve er ens og kvaliteten er i top. Dog er den nye model med en foldbar brænder,det er smart. Den lille solo kan indeholde  0,6 liter og weekend kan indeholde 0,95 liter og det var en af grundene til jeg ville have den lidt større model.

Når Optimus er pakket sammen har de begge plads til en gasbeholder udover brænderen, 220 gram for weekend & 100 gram for solo, og det er jo lidt genial at at pakkevolumen er den samme. Når man i gennemsnit bruger 300 gram på en uge tur (7dage) burde der være nok til en weekend tur i den lille model. Dog ville det være smart at tage ekstra gas med som sikkerhed.

image

image

Jeg har tidligere testet den lille Optimus op mod min Trangia og dengang syntes jeg at Lite Solo var for lille til mere end weekend tur og derfor har jeg store forventninger til Weekend modellen. Eneste minus er at højden på begge modeller er meget stor i forhold til den lille “fod” som gasdåsen giver, og ved sidste test viste vinden at være en stor faktor,men heldigvis kan optimere sin Optimus med en trefod fra MSR og læskærm fra Primus,det giver lige pludselig masser af stabilitet og læ for brænderen. Desværre kan læskærmen ikke pakkes ind i Lite Solo modellen,men den kan nemt pakkes ned i Weekend HE modellen uden pakke volumen øges men desværre kan trefoden ikke,dog fylder den ganske lidt og kan sagtens pakkes ned i pakposen.

image

image

En mere grundigere gennemgang vil følge senere med en lille test,Trangia VS Optimus Weekend HE hvor der vil testes kogetid og lidt madlavning. Hvis du syntes noget af det grej jeg tester er intressant kan du finde det meste på www.outnorth.dk eller kontakte mig outdoorfreak.dk@gmail.com for mere information.


Posted in Optimus, Test by with 2 comments.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *