Sandblæningstape/Blasting tape

Sandblæsningstape:

Jeg har efterhånden fået en del mails om hvad det sandblæsningstape er for noget og hvor man kan få det henne ?

Ideen kommer faktisk fra en kammerat er for 4-5 år siden havde set på en Engelsk side hvor de beskyttede klubkajakker mod ridser fra pagajen og på stævnen af kajakken når de gik på land,og da jeg gik fra en plast kajak og over til en glasfiber kajak huskede jeg tricket med tapen og købte en rulle med det samme. Og hvis du ikke laver for meget spild så er der til 5 kajakker ca.

Tapen er beregnet til at beskytte maling  under feks. sandblæsning og er derfor ret kraftig. Jeg har købt en rulle hos Thansen  til 119 kr. og har brugt det siden 2011 på mine glasfiber kajakker og det er med godt resultat hver gang. 

"The famous tape" 😉

Personligt har jeg fået det bedste resultat ved at have en god ren bund på kajakken inden jeg går igang med påsætningen og det bedste resultat er hvis man ikke står for varmt(direkte sol) og tapen er alt for varm og blød,hvis du sætter tapen på i direkte solskin kan du risikere at den krymper sig op til 3-5 cm og ikke passer i stævn og hæk.

Når man skal fastgøre tapen har jeg det bedst med at have et godt stykke og arbejde med,ca en til halvanden meter virker godt for mig og det betaler sig at være omhyggeligt da det giver det pæneste resultat. Hvis der kommer luftbobler under tapen kan du uden problemer fjerne ved at prikke et lille hul med hobbykniven og klemme luften ud. Skulle du komme til at sætte det skævt kølen af kajakken eller der er for mange luftbobler kan du stadig løfte tapen af og starte “forfra”. Jeg har haft bedst resultat ved at sætte tapen på når temperaturen har været mellem 10-15 grader.

Når tapen er sat fast er det ret nemt at finpudse evt hæk/stævn eller skeg,tapen er ret let og skære i og det nemt hvis man giver sig lidt tid og har en god skarp hobbykniv burde det ikke give de store problemer. Hvi kajakken har et stort spring eller på anden måde er “kantet” kan man med fordel skære lidt i tapen eller sætte det på af flere stykker. Når du har brugt kajakken og tapen er ved at være slidt kan det nemt skiftes og hvis du oplever der sidder rester at klister kan det nemt renses af med grundrens eller stil kajakken i solen og “nuller” resterne af når det er blevet godt gennemvarm af solen.

Lidt info omkring tapen:
Produktbeskrivelse

Sandblæser Tape, en blød, føjelig og fleksibel PVC-film,  0,50 mm tyk, specielt beregnet som maskeringstape til sandblæsning. Giver skarpe, fine kanter uden skyggevirkning under og efter sandblæsning og er desuden let at fjerne. Efterlader ingen limrester. Sandblæser Tape flosser ikke i kanten ved brug sammen med almindeligt sandblæsningsudstyr. Kan evt. påsættes i to lag ved ekstremt højt tryk, eller hvis det  skønnes nødvendigt for at opnå et godt resultat. Tapen er desuden meget velegnet til korrosionsbeskyttelse af rør og andet, der sænkes ned i ferskvand/saltvand eller graves ned i jorden. Forventet levetid i påsat tilstand; mere end 50 år. Påsætningstemperatur +5°C – +35°C.
Fremhævningen er min.

Posted in Test by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *