Film man kan nyde når vejret ikke er til kajak….

Jeg har op til flere gange se disse film This is the sea 1-2-3-4,og  Solo,er man vild med kajak,ture,teknik og ikke mindst har modet til at ture,så venter der meget lige udenfor vinduet. Filmene er ikke specielle i deres måde at vise teknik på men mere hvad man kan når man er blevet dygtig og behersker en del teknik. Oplevelserne er storslået og det er list sjovt at den fællesnævner kajakken kan give for SÅ mange oplevelser.Filmene er spækket med kendte og berømte kajakroere og de viser deres passion for at padle i kajak på deres måde…

This is the sea 1 og 2 er lidt “råt” lavet men stadig ret gode film,2eren er der klare forbedringer og det er ren nydelse at se filmen. De skildre meget godt livet i en kajak når man er til udeliv og der er mange måder man kan nyde livet i en kajak,krydse mellem lande,øer eller bare padler langs kysten eller lege i tidevandet.

This is the sea 3-4 er professionelt lavet og man ser flere kameravinkler og det er ren luxsus at billede og lyd er i top. Samtidig kommer de langt omkring og der vises nu flere former for kajak og flere måder at udnytte vandet på,og jeg kan se der er meget at lære for mig personligt hvis jeg skal opleve bare en brøkdel af det de professionelle kajakroere oplever. Derfor kan man godt se disse film og næsten føle man er med i kajakken ved siden af  🙂

Når man har se bare lidt af en film brænder lysten for at komme på vandet,men desværre rækker evnerne ikke helt og vejret i danmark er ikke altid lige det bedste og så alligevel er det ens evner og udstyr der giver begrænsningerne. Når det er sagt så kan jeg kun sige at det er lysten/passionen at oplevet livet fra en kajak der vises i de film,uanset om det er rul,flod,hav eller bare leg…alle deler lysten til at opleve livet fra en kajak.

Solo er en helt anden film,Andrew McAuley var en af de bedste solo padler i nyere tid og i denne film ser man forberedelserne til en solo kajaktur fra New Zeland til Tasmanien,en tur på over 1600 km hvor der IKKE er mulighed for at komme i land,ALT foregår i kajakken mad,wc,sove og padle padle padle…. De stræde han skal over er trafikeret og meget blæsende og har giga bølger. Hvis vejret er perfekt kan det i teorien gøres på 30 dage..!! Sådan gik det desværre ikke hans kajak blev fundet ca 36 km fra kysten efter han havde kaldt efter hjælp..Andrew blev aldrig fundet.

Filmen er et fantastisk bevis på hvad menneske kan med viljen alene og hvor langt man kan går for at opfylde en drøm.


Posted in Film/Bøger/Links by with 2 comments.

Comments

 • Keld siger:

  Er vejret ikke til kajak 🙂 Fin side du har her. glæder mig til at læse mere om dine erfaringer med North sea, lurer på om jeg skal have sådan en. Er Limfjorden ved at være frosset til? Har været en tur på Horsens fjor idag, her er der åbent vand, over det meste, men også områder med is og grødis. (http://havkajakblog.blogspot.com/)

  • Outdoorfreak siger:

   Fjorden er næsten frosset til..?? Og jo vejret er da til kajak og weekenden står på lidt kajak hvis det ellers passer med tiden..?
   Og selvfølgelig skal det være i den nye NorthSea 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *