Trangia 27-3UL

Når mindre kan gøre det !!!

Jeg har igennem mange år brugt min Trangia 25-1 dvs det er min nr 2,har slidt et sæt op ved hård brug og da den skulle fornyes måtte der en ny T 25-1 til igen,men efter jeg (igen) har købt en ny kajak med meget mindre luger så kan min T 25-1 ikke pakkes ned, Trangiaen er 2-3 cm for stor og så måtte jeg jo sande at der igen skulle nyt grej til,for på længere ture skal der varm mad til.

Da jeg for ca 20 år siden købte min førte Trangia var der ikke så stort udvalg,men nu er der kommet rigtig mange modeller,lige fra mini modeller og til non stick anodiseret aluminium!!. Jeg skulle jo vælge “rigtig” en gang for alle for ikke at stå i samme situation om nogle år,for Trangia er ikke ligefrem billig og man får ikke ret meget for 500-600 kr?

Ud fra størrelsen var der “kun” 13 modeller og vælge i mellem og ud fra mine tidligere erfaringer var valget egentlig ikke så svært,eneste “must” var at panden skulle være med non stick belægning fordi det er min erfaring at panden er den sværeste at få helt ren og det er den som maden oftest brænder på i. Gryderne har aldrig været et problem og med de nye UL modeller (Ultra Light) så er det alu der bruges både lettere og hårdere i legeringen.

Modellen på billedet er den model jeg valgte en 27-3UL,den passer ind i de krav som jeg stiller til mit brug(lille pakke str,non stick pande,og UL) Viste model er med gas og jeg er så heldig at min “gamle” gas indsats passer på den nye model og jeg spare ca 2oo-300 kr da jeg ikke skulle ud og købe gas delen. Man kan med fordel spare lidt hvis man ikke skal tilkøbe ekstra udstyr men købe den model man gerne vil have men så skal man lægge en del flere penge og jeg har valgt at tilkøbe(senere) en lille kedel og multidisk fordi det er lidt praktisk når man er ude på tur men det er ikke en nødvendighed.

 


Posted in Grej, Test, Trangia by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *